In urma cu 8 ani parintii mei mi-au facut acte de vanzare-cumparare cu clauza viagera pentru apartamentul pe care il detineau, eu fiind casatorita.
As dori sa stiu daca, dupa decesul parintilor (al mamei, tatal meu a decedat intre timp) inceteaza efectul juridic al clauzei viagere in mod automat sau trebuie sa fac alte demersuri pentru a intra in posesia dreptului de proprietate al apartamentului.
In cazul unui divort, sotul meu are si el dreptul asupra acestui apartament si in ce cuantum? Ce trebuie sa faca acesta in cazul in care are drept asupra casei, dar doreste sa renunte la acesta?
Ce inseamna ca dupa divort putem vinde celuilalt partea din apartament? Inteleg termenul, dar eu as vrea sa stiu daca acest demers implica in mod obligatoriu costuri. Mai exact, nu am pretentii la aprtamentul parintilor lui, iar el nu are la cel al parintilor mei. Putem face aceasta intelegere fara a implica costuri materiale?
Divort..
Diana19
Buna seara,
Va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea problema:
parintii mei sunt casatoriti de 30 de ani.Tata doreste sa vanda ... (vezi toată discuția)