Lucrez in cadrul unei firme de 13-14 luni. Initial lucrurile au decurs bine in ciudata comentariilor patronului legate de modul in care imi faceam datoria. Omul avea dreptate! Trebuia sa-mi dau interesul... Firma inainte de toate. Fiind si la primul job si neavand suficienta experienta am semnat un contract prin care ma angajam sa platesc 3 salarii in cazul vroiam sa plec inaintea implinirii a 3 ani in firma. Numai ca lucrurile au evoluat intr-un mod negativ adica intr-un mod normal pt firma asta.
Comentariile patronului au devenit un obicei in ciudata eforturilor mele sustinute de a-mi face cat mai bine munca. Cand nu avea ce sa-mi reproseze inventa ajungand pana la a nu-mi plati salariul pe 2 luni. Probabil asta era si scopul.
In momentul de fata ma pune sa semnez tot felul de declaratii din care sa reiese ca as fi incompetenta (Specific ca nu am semnat statele de plata in aceste ultime luni).
Ma astept in orice clipa sa intruneasca o comisie disciplinara. Imi doresc sa plec si ma intreb care ar putea fi consecintele, dar nu vreau sa plec cu capul in pamant.
Sa-mi dau demisia sau as avea sanse sa inving in situatia data?
1. Demisia nu se aproba, ea este un act unilateral de vointa a salariatului (v. art.79 din Codul muncii).
2. Va dau un model de notificare de demisie. O faceti in dublu exemplar si o duceti la firma sa va dea un numar de inregistrare. Daca nu vrea s-o primeasca o puneti prin posta cu confirmare de primire.
Domnule Administrator (Director),
Subsemnatul(a) ___________ angajat(a) in functia/meseria _______la ____________ , prin prezenta notificare va comunic incetarea contractului individual de munca prin demisie, conf. art. 79 (1 ) din Codul muncii.
Perioada de preaviz de ____ zile calendaristice va decurge da la data prezentei pana la data de __________________ , iar cu data de ___________________ inceteaza activitatea mea la S.C. _____________ .
Va rog sa procedati la intocmirea documentelor necesare pentru incetarea contractului individual de munca!
Data _________________ Semnatura _____________________
3. Numarul de zile de preaviz este scris si in CIM din care aveti si dvs. un exemplar. De regula acest preaviz este de 15 zile calendaristice.
4. Dupa notificare, dvs.va duceti la servicu normal in perioada de preaviz, dupa care plecati acasa. Angajatorul poate aproba sa nu mai efectuati preavizul dar tot trebuie sa va faca actele de incetare a CIM.
Imi este f greu sa lupt cu astfel de oameni. Nu sunt la prima actiune de genul asta, au experienta. Incerc sa obtin cat mai mult din aceasta situatie. Ma pot astepta la orice chiar si la dovezi inventate.
Va multumesc pt sprijin si pt informatiile oferite domnule TudorValeriu.
O sa va tin la curent cu modul de desfasurarea a lucrurilor.
Demisie
irinuk
Am hotarat sa renunt la actualul loc de munca dat fiind faptul ca ma mut din Bucuresti intr-o alta localitate unde ma asteapta un alt loc de munca. Am inaintat ... (vezi toată discuția)