avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce urmeaza daca am reusit in Instanta, pe 29.06.2016, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce urmeaza daca am reusit in Instanta, pe 29.06.2016, anularea unei Adunări Generale a Asociatiei din 2015 ?

Pe 29.06.2016, am câștigat în Instanță un proces cu sentința: „anularea Adunării Generale a Asociatiei de Proprietari nr ... din 2015“, cu cele 11 Hotărâri luate atunci. Sentinta a fost data deoarece s-au încălcat minim 3 articole din Legea 230/2007 privitoare la modul de convocare a Adunarilor Generale.
Ce urmează dacă am reusit acest lucru în primă Instanță, stiind faptul ca au fost alte 3 spețe identice pe care le-am folosit ca si precedente judiciare, în care celor care conduceau diferite Asociatii din România nu li s-a admis nici Apelul, nici Recursul, deci, implicit, se va da la final si sentinta definitiva și irevocabila ?
* Daca va fi aceeași sentinta definitiva ca si cea de acum, ce ziceti, putem anula fiecare hotărâre luată atunci, cu recalcularea sumelor puse ilegal (odată ce acea Adunare Generala a fost declarata nula, deci se „sterge totul cu buretele“), bineînțeles, cu implicatii juridice, dar asta e situatia, cine a încălcat legile, sa plătească si sa răspundă în fata locatarilor, care au crezut ca plătesc niste oameni pregătiți si cunoscători ai legislatiei ... X-(
Am putea sa le impunem conducătorilor sa plătească ei pagubele produse prin nesocotirea legilor privind organizarea Adunărilor Generale, sau nu avem șanse ? Nu stiu daca-i vom putea forta in Justitie prin "Obligatia de a Face" !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:20, 2 August 2016
asa123 , in ce oras locuiti ? si cat a durat procesul ? chiar nu au facut apel cei de la asociatie ?
Problema e că încă n-a venit Motivarea Instanței, cu toate că Vineri s-au depășit cele 30 de zile din lege pentru terminarea ei !
Orice-ar fi, eu ii sfătuiesc pe șefii Asociației să nu încerce nici măcar Apelul, pentru că am depus la dosarul cauzei 3 Precedente Judiciare care obligă judecătorii la o practică unitară în materie civilă, cu sentințe aproape identice !
* PENTRU A TERMINA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA MEA PRECUM CĂ ABEREZ CU ACEST ART.24 DIN LEGEA 230/2007, CITIȚI MAI ÎNTÂI SENTINȚA UNUI PROCES CU SPEȚĂ IDENTICĂ CU A MEA, de la Judecătoria Botoșani (apoi de la Curtea de Apel Suceava, care a respins și Recursul Asociației), din 2009-2010: <<< Anularea Hotărârii Adunării Generale a Asociației. Neîndeplinirea procedurii de convocare a proprietarilor. >>> - [ link extern ]
CITEZ DIN SENTINȚA INSTANȚEI DATĂ PRIN HOTĂRÂREA NR. 4126/2016, ÎN PROCESUL INTENTAT DE MINE ȘI DE FAMILIA MEA:
* INFORMAȚII DOSAR: Nr. unic (nr. format vechi): 11.../196/2015
* DATA ÎNREGISTRĂRII: 05.10.2015
* DATA ULTIMEI MODIFICĂRI: 28.07.2016
* SECȚIE: Secția civilă
* OBIECT: Anulare Act
* STADIU PROCESUAL: Fond
* PĂRȚI:
M.S. - Reclamant
M.F. - Reclamant
ASOCIAȚIA DE PROPRIETARI NR. XX - Pârâtă
H.L. (Președinta) - Pârâtă
V.E. (Cenzora) - Pârâtă
Ş.M. (Casiera) - Pârâtă

* ȘEDINȚE:

29.06.2016
Complet: C 2 civil
Tip soluție: ADMITE CEREREA.
SOLUȚIA PE SCURT: Anulează hotărârea Adunării Generale a Asociației de Proprietari nr. XX din data de 01.06.2015. Obligă pârâtele la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 40 de lei către reclamanți. Respinge ca neîntemeiate cererile pârâtelor privind obligarea reclamanților la plata cheltuielilor de judecată.
Document: Hotărârea nr. 4121 din 29.06.2016

22.06.2016
Tip soluție: Amână pronunţarea
Soluţia pe scurt: AMÂNĂ PRONUNŢAREA LA 29.06.2016
Document: Încheiere - Amânare ulterioară a pronunţării 22.06.2016

16.06.2016
Tip soluție: Amână pronunţarea
Soluţia pe scurt: Amână pronunţarea la 22.06.2016
Document: Încheiere - Amânare iniţială a pronunţării: 16.06.2016

19.05.2016
Tip soluţie: Amână cauza
Soluţia pe scurt: faţă de cererile de amânare formulate de către pârâtele persoane fizice
Document: Încheiere de şedinţă 19.05.2016

21.04.2016
Soluţia pe scurt: Administrare probe
Document: Încheiere de şedinţă 21.04.2016

17.03.2016
Soluţia pe scurt: Faţă de lipsa de procedură cu reclamantul M.F.
Document: Încheiere de şedinţă 17.03.2016

ATENȚIE ! Acest proces câștigat de mine și familia mea nu e o laudă la adresa mea, ci e o critică pentru acei avocați care sunt angajați de șefii asociațiilor de proprietari și care doar mimează pregătirea și competența profesională, luându-le banii unora pe care i-am dovedit că încalcă legile, dar acest avocat e plătit în continuare pe statele de plată ale Asociației, considerat ca și avocat competent, dar care nu cunoaște deloc legislația din domeniu și pierde procesele !
@asa123

Referitor la necomunicarea motivatiei,omiteti aspectul important referitor la vacanta instantelor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În ce condiții se pot lua hotărârile la o adunare generala dacă locatarii nu vor să semneze tabelul convocator? loredana122 loredana122 Buna ziua, As dori sa stiu care este temeiul legal pentru luarea hotararilor la o adunare generala reconvocata in conditiile in care s-a facut afis, iar in ... (vezi toată discuția)
Ag si consecintele ei MetalOne MetalOne Buna ziua! La inceputul lunii iunie am participat la sedinta reconvocata a AG in care s-a ales alt presedinte (cel vechi a demisionat) si alti membri ai CE ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara asociatie de proprietari zo1960 zo1960 Am o problema legata de asociația de locatari. La o adunarea generala excepționala care este prezenta necesara pentru luarea hotărârilor? In ... (vezi toată discuția)