Eu totuși cred ca ați citit cu atenție aceasta Lege nr. 193/2000
[ link extern ]
Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care:
b) obligă consumatorul să se supună unor condiții contractuale despre care nu a avut posibilitatea reală să ia cunoștință la data semnării contractului;
n) dau dreptul comerciantului să transfere obligațiile contractuale unei terțe persoane - agent, mandatar etc. - fără acordul consumatorului ...
Eu cred ca textul legii e clar, mai ales ca mandatar poate fi Președintele Asociației (nu e el mandatat de proprietari, având chiar și Contract de Mandat ?). Asa spune textul legii, il iau ca atare !
Cine a mai auzit ca un Consumator sa fie considerat un Presedinte de Asociatie de Proprietari (adica o entitate juridica) ? E considerat consumator proprietarul căruia ii e destinata acea lucrare, recte Termopanele de pe scara noastra, nu presedintele sau administratorul. Cumva sefii Asociatiei se vor folosi de acea marfa, daca tot ziceti ca ei sunt considerati Consumatori, nu noi, cei de pe scara ?
Ati spus
„Orice contract se incheie intre orice tert si asociatie, nu proprietari persoane fizice.“
Da, contractul se face de catre presedinte (mandatar), dar consumatorii finali sunt proprietarii pentru care se executa lucrarea. Dar aceștia n-au fost deloc informati in prealabil, si nici n-au dat aprobarea prin semnătura a minim 50%+1 dintre ei, astfel, acel contract e nul, si va trebui achitat de sefii Asociatiei !
Doamna Elga, chiar dvs. ati spus ca nu e legal sa faci aceasta lucrare fara sa fie aprobata in Adunarea Generala, in Bugetul Asociatiei, mai ales ca nu era ceva urgent !
Tot asa, chiar dvs. ati spus ca ar fi trebuit sa decida majoritatea de pe scara daca aproba aceasta lucrare. Apropo, ca sa nu mai fie dubii, vom strange semnaturi toti proprietarii care nu-s de acord cu aceasta lucrare, si sa-i vedem ce vor face acesti asa-zisi sefi de Asociatie ai nostri !
Vor plati ei lucrarea, va asigur !
Dvs. domna Elga, ne acuzati ca noi, cei care vrem sa se intre in legalitate, suntem ca niste demolatori ai acelei lucrari ?
Daca sefii au facut lucrarea pe ascuns, sa si-o plateasaca, nu se poate veni pe proprietatea nostra comuna sa ni se impuna sa platim ceva ce n-am dorit ! „Dragoste cu forta“ nu se poate face !
Deja nu mai are rost niciun comentariu acuzator la adresa mea, precum ca acea lucrare ar fi fost făcută respectand legile si cutumele dintr-un condominiu (mai ales principiul celor 50%+1 sa se aplice) !
Din ce spuneti dvs., noi, proprietarii, ar trebui sa stam in genunchi in fata celor care conduc aceste Asociatii de tip dictatorial, sa ascultam umili ce decid ei si sa plătim niste bani nemeritati si ilegal calculati, in general vorbind !
Nu mai zic de faptul ca am descoperit ca noi am avut timp de peste 2 ani un fals Administrator (ne-atestat de Primarie), iar Presedintele nu e proprietar cu acte in Asociatia noastra ? Astfel, nu putem admite ca niste ilegalisti sa ne dicteze vietile si sa ne buzunărească luna de luna !