avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort refuzat de sot (+ copil minor)
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort refuzat de sot (+ copil minor)

Buna ziua,
as vrea sa divortez, insa sotul meu nu este de acord. Este agresiv (verbal de cele mai multe ori) si fizic destul de rar, dar suficient cat sa inteleg ca acest tip de comportament nu poate decat sa avanseze in timp. Sunt linistita doat atunci cand nu sunt acasa. Asta mai ales pentru ca de fata cu oricine altcineva se comporta exemplar iar intre 4 pereti devine o persoana complet diferita. Daca ajung in casa ma intreb in mod continuu ce ar putea sa se intample. Reactioneaza mereu inconsistent si neprevazut, asa ca daca tac nu e bine, daca vorbesc nu e bine, daca stau cu cea mica e rau, daca nu stau cu ea sunt o mama rea. Ma jigneste in mod continuu legat de abilitatile mele de a-mi creste copilul - de fata cu ea.
Am incercat sa discut cu el de un eventual divort in nenumarate randuri, insa imi spune sa plec si sa las copilul.
Problema este ca nu pot sa bag actele de divort si sa raman in aceeasi casa - imi este frica de ce ne va face mie si copilului. Fetita este mica (aproape 4 ani). Intelege si ea ca lucrurile nu sunt ok si desi cateodata se joaca frumos impreuna, de cele mai multe ori ii este frica de tatal ei si prefera sa stea cu mine.
Intentionez sa bag actele de divort si sa ma mut in aceeasi zi. Este posibil? Cum functioneaza custodia pana la pronuntarea divortului?
Imi este frica ca va veni sa o ia cat sunt la serviciu sau ca va face scandal.
Risc sa raman fara fetita mea daca plec cu ea de acasa?
Mentinez ca nu am nicio dovada fezabila ca el este violent si sincer nici nu as vrea sa ajung sa am nevoie de asa ceva.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 12:02, 4 August 2016
Nu e nevoie sa plecati in aceeasi zi in care depuneti cererea de divort.Pana primeste si afla de actiunea dvs mai trec cel putin 2-3 saptamani. Din ce povestiti dvs comportamentul sotului seamana cu a unui om cu probleme psihice. Cat despre custodie am inteles ca e comuna nu mai e ca pe timpuri cand de regula se dadea copilul mamei.
Pregatiti-va sa inregistrati orice discutie cu sotul care degenereaza. Exersati activarea inregistrarii video (neaparat) astfel incat sa nu se prinda de situatie, pentru ca daca si divortul degenereaza o sa aveti nevoie de orice dovada. Poate nu strica sa va cumparati un spray cu piper si un pistol cu electrosocuri in caz ca se ajunge la confruntari fizice - sunt mici si incap fara probleme in poseta sau orice buzunar mic. Unii oameni parca innebunesc in asemenea cazuri, deci atentie mare si protejati-va cum puteti. In cazul pistoalelor cu electrosoc exista versiuni de mana (ieftine - 50 lei) si versiuni care trag pana la 15m cu capete schimbabile - sunt mai scumpe dar culca pe oricine garantat la pamant atat timp cat nu e extrem de gros imbracat.
O, Doamne!!! Cred ca daca ajungeti la spray-uri si pistoale deja suntem intr-un film. Nu cred ca este cazul sa apelati la violenta. Violenta naste violenta si cum domnul poate fi mai puternic decat dvs., nu cred ca ati ajunge la vreun rezultat favorabil. Puteti inregistra, dar fara sa-si dea seama pentru ca nu stiti cum va reactiona. Cel mai bine ar fi sa aveti grija sa nu va intalniti cel putin o perioada pana se calmeaza si niciodata sa nu fiti singura cu el. Nici macar in spatiile publice pentru ca nu va sare nimeni in ajutor.
Parerea mea ar fi sa nu exagerati si sa incepeti cu pistoale si electrosocuri.
E mai firesc sa va chemati parintii, nasii de casatorie sau un prieten apropiat sa fie de fata cand discutati cu el. In felul acesta da, va fi scandal insa se va si potoli cu cineva de fata.
Sau plecati de acasa si informati-l dupa ce plecati. Puteti apoi sa va intalniti direct la un mediator.
In orice caz, pana va hotarati sa aveti discutia, incercati sa ii spuneti putin cate putin la cateva zile, sa se obisnuiasca cu ideea. Poate e doar speriat ca nu isi va mai vedea copilul dupa un eventual divort. Incercati sa il asigurati ca relatia cu minorul va ramane neschimbata, ca are nevoie de doi parinti care mai bine nu mai sunt impreuna dar se inteleg civilizat decat impreuna dar atmosfera tensionata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)
Lamurire custodie comuna doriana29 doriana29 eu si sotul meu inevitabil ne vom desparti si avem un copil de 2 ani si 6 luni. Eu sunt casnica momentan dar imi caut de lucru. Noi locuim in casa parintilor ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? machita machita Dupa 14 ani de casnicie,dupa multeeeee certuri,batai si alte cele,nu mai pot trai alaturi de \"sotul\"meu.Pot pleca de la el,de acasa,cu copilul pana sa bag ... (vezi toată discuția)