Este legal sa se mentioneze in regulamentul intern ca anuntarea faptului ca angajatul se afla in concediu medical sa se faca chiar in ziua in care nu s-a mai prezentat angajatul la munca, in conditiile in care un concediu medical se poate acorda retroactiv cu 24 de ore ?
ok - in primul caz aveti dreptate, dar in cazul cu predare-primire de schimb asta ar insemna ca angajatul sa vina dimineata la servici, iar in caz ca nu are coleg la schimb sa stea la servici pana..............pana cand? pana a doua zi dimineata sau non-stop ?Nu se preda si nu se preia nimic, nici scris nici verbal.
Daca se vrea se poate gasi o solutie convenabila pt toate partile,pt predarea schimbului, in sensul in care se poate aprecia o marja de timp care sa nu depaseasca 10min de ex.care sa fie consemnata si in RI.
Salariaţii se succed unul pe altul la acelaşi post de muncă, fiind vorba despre munca in schimburi, "predarea schimbului" nu inseamna neaparat ca se face ceva in acest sens ci ca angajatul care incheie programul este inlocuit de angajatul care incepe activitatea!
Bine, cum ziceti dumneavoastra. Dar Codul muncii zice asa la Art. 115. [durata specială a timpului de muncă]
(1) Pentru anumite sectoare de activitate, unităţi sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durată zilnică a timpului de muncă mai mică sau mai mare de 8 ore.
(2) Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.
Unde este repaosul de 24 de ore dupa durata de munca de 12 ore daca se incepe munca de dimineata, se sta si schimbul celalalt si apoi dupa 8 ore se merge din nou la servici ? Pentru ca 8 (schimbul tau) + 8 (celalalt schimb) + ar trebui 24 de ore .....nu se mai poate incepe munca a doua zi dimineata , nu ?
Concediu medical
anca33a
Buna ziua Va rog sa imi raspundeti clar adica sa inteleg si eu.Pe data de 31 ian am terminat cu ccc facuse doi ani ,din 1 februarie am concediu medical ,din ... (vezi toată discuția)