avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionari publici- Aplicare Ordonanta 20/2016
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionari publici- Aplicare Ordonanta 20/2016

In Ordonanţa de urgenţă nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, se spune la art.3'1 " Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare mai mic decât cel stabilit la nivel maxim pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.
Mentionez ca OUG 20/2016 vine sa inlature diferentele salariale care exista intr-o institutie. Insa, in cazul functiilor echivalente (asa cum sunt ele incadrate potrivit Legii- cadru 284/2010 ) , concret inspector superior, consilier superior si respectiv expert superior cu aceeasi gradatie 5 - adica 59 clase de salarizare in cazul institutiei in care sunt functionar public exista 3 salarii maxime diferite, dupa cum unii dintre functionari au prins promovarile pe treapta 2 sau 1. Pentru functia de inspector superior gradatia 5 nu exista maxim pentru treapta 1 , deci nu exista posibilitatea atingerii aceluiasi nivel maximal ca pentru functia echivalenta de expert superior gradatia 5. Intrucat legiutorul nu face o distinctie clara intre functiile echivalente , pentru aceasta functie - inspector superior gradatia5 prins pe treapta III - poate sa creasca incadrarea conform expert superior gradatia 5 care are salariul corespunzator promovarii in treapta I de salarizare pe principiul "la munca egala sau de valoare egala, remuneratie egala "?( ambii avand aceleasi conditii in studii, vechime ,vechime in specialitate si desfasoara aceeasi activitate in aceleasi conditii)
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:03, 3 Februarie 2017
Oare cite directii de taxe de impozite locale au aplicat acest articol 14 din aceasta Lege 285/2010. Eu cu citi am vorbit, omologi din jur, nimeni nu a spus ca a beneficiat de aceste drepturi, desi facem executare silita si normal ar fi fost sa beneficiem de aceasta lege proportional cu stimulentele acordate! Se mai poate face ceva acum, pentru cei care nu au beneficiat de aceasta lege sau s-a prescris dreptul de a cere in instanta acestea?
Buna ziua!
Am o nelamurire referitoare la aplicarea OUG nr. 20/2016.
Eu sunt incadrata ca inspector principal, clasa I, gradatie 2 (am 7 ani vechime). In institutie mai exista un singur inspector principal, clasa I, gradatie 5.
Diferenta de salariu este de aproximativ 1200 lei brut...eu fiind cea care se afla in dezavantaj. Intrebarea mea este: Ar trebui sa beneficiez de acelasi salariu ca celalalt inspector principal conform OUG 20/2016?
Va multumesc anticipat!
IUL23 a scris:

Am o nelamurire in ceea ce priveste situatia salariilor functionarilor publici odata cu noile modificari de la finalul lunii August din acest an in ceea ce priveste salarizarea unica.
Problema este atunci cand intr-o primarie exista o directie de taxe si impozite ce au salariile majorate deja caci au beneficiat de art.14.din Legea 285/2010 la accea data, fiindu-le incluse sporurile in salariul de baza.Fiind parte integranta din toata administratia locala --aceasta directie--este corect sa se egalizeze salariile celor din primarie pe trepte categorii de vechime etc. aducand salariile mici din administratie la cele de nivel maxim a celor de la directia de taxe ????

Domeniul de aplicabilitate a acestei ordonante este-concluzionez-pentru toti bugetarii, cum am mentionat mai sus in alin (1.2) „salarizarea personalului plătit din fonduri publice”.

Din moment ce se discuta de salarizare unica este normal ca tot personalul din institutie (nu numai cei cu salariu mic) sa beneficieze de salariul celor de la impozite si taxe. Sunt de parere ca ar trebui sa fie luati drept etalon. In definitiv asta inseamna,, salarizare unica,, in adevaratul sens al cuvantului. Altfel fiecare va avea un alt salariu ca si pana acum. In definitiv toti muncesc, fiind incadrati pe functia de ex. inspector superior nu ar trebui ca toti sa aiba aceeasi incadrare? Zic si eu!

Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2017
Justitiarul711, utilizator
Imi permit si eu sa lansez o intrebare. Daca seful serviciului de impozite si taxe are un salariu de baza in suma de 5400 lei, de la 1 august 2017 toti sefii de serviciu din cadrul unei primarii vor avea acelasi salariu de baza, tinand cont de legea salarizarii unice?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta u.g. 20 /2016 remuss remuss ORDONANŢA DE URGENTĂ pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din ... (vezi toată discuția)
Salarizare ordonanta 20/2016 BALOSINRODICA BALOSINRODICA Revin cu intrebarea mea, in prima nu am fost suficient de explicita. In Ordonanţa de urgenţă nr. 20/2016 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de ... (vezi toată discuția)
Salarizare functionar public ramostan ramostan Sunt functionar public in administratia publica locala, functia `inspector`, grad `superior`, gradatie vechime 5, clasa de salarizare 53, salariu de baza ... (vezi toată discuția)