avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de familie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de familie

Buna ziua,As vrea sa stiu cum se poate rezolva problema urmatoare: in urma decesului bunicii ,s-a facut succesiunea intre cei patru copii, fara iesirea din indiviziune.Intre timp au decedat si copii, fiecare avand la randul sau cate un fiu (adulti) Unul din descendenti s-a nascut si a locuit totdeauna in Germania(cetatenie germana), alti doi au emigrat in Canada inca inainte de decesul bunicii, si parintilor . Doar eu sunt in tara si ma ocup efectiv de bunurile succesorale, pe care as vrea sa le inregistrez la cadastru ( proprietati rurale, intra si extravilane)).Eu mi-am facut formele de succesiune pentru cota indiviza de 1/4din proprietatile bunicii, mostenire de la mama mea .Ceilalti veri nu au facut acte pentru aceste bunuri :varul din Germania este dispus sa colaboreze pentru rezolvarea situatiei , asa cum il voi sfatui eu,un var din Canada si-a facut succesiunea pe alte bunuri (apartament)ramase de la parinti, dar nu a facut "inca "succesiunea pt bunurile imobiliare de la bunica .Al patrulea , tot in Canada , nu da nici un semn de viata.Nu stiu decat o adresa de mail , dar nu raspunde nimic cand ii solicit un punct de vedere asupra subiectului(cred ca adresa e functionala, mai trimite uneori link-uri sau articole, fara legatura cu succesiunea ) Cum as putea sa rezolv?Ce demersuri trebuie sa fac? Multumesc anticipat pentru indrumari!
Cel mai recent răspuns: Drajneanu , utilizator 16:39, 10 August 2016
Multumesc! Sa inteleg ca ei pot sa delege un mandatar sa faca succesiunea in locul lor si sa decida ulterior ce se intampla cu imobilele?
Da, verii dvs.pot mandata o anumita persoana, sau chiar pe dvs., sa indeplineasca anumite formalitati necesare, acte juridice, sa decida sau sa respecte limitele trasate in mandat, etc; mandatul poate fi facut la notar in Romania sau la consulatul Romaniei, dupa caz.
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara succesiune verii mei au dreptul la mostenire? colceriumari-bv colceriumari-bv Buna ziua! In 1968 mama mea a mostenit in baza unui testament autentificat de notar, o cota de 7 parti dintr-un intreg de 12 , fratii ei in numar de 5 au ... (vezi toată discuția)
Cedare titlu de mostenitor ada.armina ada.armina Buna seara,am si eu o problema.Detin 1/4 din proprietatea care a apartinut bunicilor din partea mamei(care a decedat de ceva ani).Celelalte 3/4 sunt detinute ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire popa silvana popa silvana Buna seara Doresc sa ma lamuriti intr-o problema familiala. Bunicul tatalui meu, decedat in prezent, a avut un teren proprietate, iar pe act sunt trecuti doi ... (vezi toată discuția)