avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 suspendari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 suspendari

Am si eu o intrebare am o suspendare de 11 luni si acum sunt acuzat pentru trafic de cannabis exista vreo solutie de a nu fi inchis?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:05, 15 Octombrie 2016
,,întelegerea'' cu procurorul de caz - acordul de recunoaştere a vinovăţiei, prevăzut de art. 374 și altele din Cod proc. pen., ar putea duce spre o pedeapsă minimă.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
pedeapsa minima insemnand suspendare sau doar in penitenciar ar trebui sa execut ? nu exista nici o posibilitate fara a executa in penitenciar ? astept raspuns multumesc
pentru a avea un răspuns cât mai favorabil d-voastră consider necesar consultarea unui avocat. Poate vă întrebați de ce? Trebuie mai multe detalii (spre ex. când a fost dată soluția pentru prima condamnare?precum alte aspecte. Cunosc o speță în care o persoană a fost trimis în judecată pe vechiul cod penal, iar instanța la condamnat (având și supraveghere aplicarea pedepsei pentru un termen de 4 ani). În această perioadă a mai săvârșit o faptă penală, iar instanța a decis în luna octombrie 2015 o soluție favorabilă inculpatului (de a nu-l priva de libertate).
Vă pun la dispoziție un extras din soluție:
,,În baza art.86 ind.5 alin.1 din Codul Penal din 1969 anulează măsura suspendării sub supraveghere a pedepsei dispuse prin Sentinţa Penală nr._/_2012 pronunţată de Judecătoria _ în dosar nr._, definitivă prin Decizia Penală nr._/P/_2012 a Curţii de Apel _. În baza art.36 al.1, art.33 lit. a) şi art.34 al.1 lit. b) din Codul Penal din 1969, contopeşte pedepsea de un (1) an închisoare stabilită prin Sentinţa Penală nr_/_2011 pronunţată de Judecătoria _ în dosar nr._/2000, definitivă prin Decizia Penală nr._/R/_2012 a Curţii de Apel _ pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art._, pedeapsa de un (1) an închisoare stabilită prin Sentinţa Penală nr._/_2012 pronunţată de Judecătoria _ în dosar nr._/2010, definitivă prin Decizia Penală nr._/P/_ a Curţii de Apel _, pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art._ şi pedeapsa de un (1) an închisoare privind săvârşirea infracţiunii prevăzute de art. art._stabilită prin prezenta hotărâre, aplică pedeapsa cea mai mare, respectiv cea de un (1) an închisoare, fără spor de pedeapsă. În baza art.86 ind.5 alin.2 raportat la art.86 ind.1 şi 2 din Codul Penal din 1969 suspendă sub supraveghere aplicarea pedepsei pentru un termen de 4 ani. În baza art.86 ind.5 alin.2 din Codul Penal din 1969, termen de supraveghere curge de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a dispus anterior suspendarea pedepsei sub supraveghere, respectiv de la data de _2012. În baza art.86 ind.3 alin.1 din Codul Penal din 1969 obligă inculpatul _ la următoarele măsuri de supraveghere:''
Deci, cu un avocat bun inculpatul a rămas în libertate tot cu măsuri de supraveghere. Cunosc speța de la un procuror care era convins că-l va închide și nu a reușit.
În concluzie, consider că aveți nevoie de un avocat.
cu respect, vă doresc succes.
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii
YSL a scris:

Având în vedere că noua infracțiune este săvârșită cu intenție (directă sau indirectă) și în termenul de încercare, în cazul în care veți fi găsit vinovat se va revoca suspendarea condiționată iar ca modalitate de executare a pedepsei rezultante nu poate fi alta decât cea în penitenciar (din păcate).
Cine vă spune altceva, încearcă doar să vă amăgească.

Daca veti analiza art 81 alin 1 lit B din VCP si art 38 VCP veti observa ca nimeni nu amageste pe nimeni...
E adevarat ca, in general sunt foarte atent la detalii si pun mare baza pe ele deoarece cred ca un detaliu schimba soarta unui proces care pare pierdut in proportie de 99%...

Asa cum in justitie nu exista siguranta de 100%, tot la fel atunci cand nu este vorba de 100% sa se intample ceva nu insemna ca se va intampla...

Deci, asa cum aratam anterior sanse sa scape exista...dar trebuie vazut exact ce este la dosar.Sansele de reusita nu sunt insa de 1% ci mai mult mari...in mod evident dupa estimarea mea...

In mod generic poate scapa si legea ii este favorabila.

Daca la dosar este altceva fata de ceea ce se discuta aici, atunci lucrurile pot fi diferite fata de ce am spus eu.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna seara, luni am procesul. Daca aveti vrun sfat pentru mine va rog sa imi scrieti. Multumesc anticipat.

Buna seara !! ma scuza ti ca va deranjez, am o intrebare. Luni am procesul final si as vrea sa mi spune ti ce lege sau legi imi este favorablia pentru a primi o pedeapsa cu suspendare. Va multumesc !!

[edit : conexare mesaje succesive]
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Permis auto - condamnare, examen claudiuywz claudiuywz Ora estimata: 08:30 Complet: C8 C.P./FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de către reprezentantul Ministerului Public cu ... (vezi toată discuția)
Permis anulat aalleexx56 aalleexx56 Buna ziua, va rog frumos ajutati ma cu un raspuns. in urma cu 1 an mi s a anulat permisul in urma unei decizii definitive judecatoresti ,,atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
Hotarare/dosar penal/in baza art. 87al1 din oug 195/2002 mirceapmf mirceapmf 04.03.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: S2 C 2 A Tip solutie: Admis apel Solutia pe scurt: Dp.231/A- În baza art. 386 alin. 1 C.p.p. respinge ca nefondată ... (vezi toată discuția)