avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... 2 suspendari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

2 suspendari

Am si eu o intrebare am o suspendare de 11 luni si acum sunt acuzat pentru trafic de cannabis exista vreo solutie de a nu fi inchis?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:05, 15 Octombrie 2016
Cand a fost savarsita infractiunea din culpa?
Cand a ramas definitiva hotararea judecatoreasca pentru infractiunea din culpa?
Cand a fost savarsita infractiunea intentionata?
Cand s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru infractiunea intentionata?
Ati recunoscut fapta pentru infractiunea intentionata pe parcursul urmaririi penale?
infractiunea din culpa a fost savarsita in 2010.
hotararea judecatoreasca a ramas definitiva in 13 martie 2014.
infractiunea intentionata a fost savarsita in 8 iunie 2016.
urmarirea penala a inceput tot in 8 iunie 2016.
da am recunoscut fapta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
andrei_steio, utilizator
Am inteles. Apreciez ca in speta dvs se va dispune revocarea suspendarii sub supraveghere, si pedeapsa stabilita ulterior, nu poate fi suspendata sub supraveghere.
deci mai pe intelesul meu nu exista nici o portita fara a scapa cu executare in penitenciar? Am inteles ca s ar putea sa aplice judecatorul doar daca vrea o lege fara fi inchis si sa primesc suspendare pentru ca prima este fara intentie si este sub un an. Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

ART. 91

Condiţiile suspendării executării pedepsei sub supraveghere
(1) Instanţa poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiţii:
a) pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracţiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani;
b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepţia cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul şi-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile sale de îndreptare, instanţa apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă şi, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracţiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.

[ edit : conexare mesaje ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2016
trandafir2, moderator
Articolul 96
Revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere

(4) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere cel condamnat a săvârşit o nouă infracţiune, descoperită până la împlinirea termenului şi pentru care s-a pronunţat o condamnare la pedeapsa închisorii, chiar după expirarea acestui termen, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.
(5) Pedeapsa principală pentru noua infracţiune se stabileşte şi se execută, după caz, potrivit dispoziţiilor referitoare la recidivă sau la pluralitatea intermediară.

Daca a doua infractiune ar fi fost stabilita din culpa era posibil ...
(6) Dacă infracţiunea ulterioară este săvârşită din culpă, instanţa poate menţine sau revoca suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În cazul revocării, dispoziţiile alin. (1), alin. (4) şi alin. (5) se aplică în mod corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis auto - condamnare, examen claudiuywz claudiuywz Ora estimata: 08:30 Complet: C8 C.P./FOND Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de către reprezentantul Ministerului Public cu ... (vezi toată discuția)
Permis anulat aalleexx56 aalleexx56 Buna ziua, va rog frumos ajutati ma cu un raspuns. in urma cu 1 an mi s a anulat permisul in urma unei decizii definitive judecatoresti ,,atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
Hotarare/dosar penal/in baza art. 87al1 din oug 195/2002 mirceapmf mirceapmf 04.03.2014 Ora estimata: 09:00 Complet: S2 C 2 A Tip solutie: Admis apel Solutia pe scurt: Dp.231/A- În baza art. 386 alin. 1 C.p.p. respinge ca nefondată ... (vezi toată discuția)