avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lmobil executat deja, dare in plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lmobil executat deja, dare in plata

1. credit in franci elvetieni
2. nu s-a mai putut plati iar banca a excutat silit imobilul
3. omul a ramas si cu vreo 50 000 eur datorie
4. volksb a cesionat creditul unei firme straine de recuperari
5. omului I se popreste in continuare
----------------------------------
Intrebare: de vreme ce nu mai poate da in plata imobilul(deja executat) poate sa faca notificare in baza art 8 al. 5 din lege si sa ceara remiterea de datorie -vand in vedere ca I-au vandut bunul- si sa constate ca nu mai are datorie ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel1gabi , utilizator 23:38, 31 August 2016
Faceti notificare si vedeti ce face banca.

sunt 2 probleme:

1. daca face notificare in baza art 5 - desi imob e deja vandut - nu prea se inscribe in notif cf pct. 5. pct. se refera la darea imobilului
2. recuperatorul poate ataca in 10 zile si castiga pe acest motiv , correct ?
3. daca castiga , mai pot merge pe actiunea de la art 8.5. ??
Nu menționați art. 5. Notificarea o faceți ca să vedeți atitudinea creditorului, dacă va continua executarea. Cel mai probabil nu o vor continua. Dacă vor continua, faceți acțiune în Instanță.
Multumesc Ilie1111 !

1. Apartamentul e vandut si in continuare exista dosar de executare impotriva mea. Nu mai am venituri, ultima data mi-au proprit pe salariu acum un an.

2. pot sa fac cerere de stergere de datorie la judecatorie, daca in prezent nu mi se mai popreste nimic pentru ca nu au ce?

Va intreb pentru ca am vazut acel art 8.5. care cere ca o forma de executare silita sa se continue totusi contra debitorului - or, in cazul meu, exista dosar de executare silita DAR NU MAI IMI POPRESC CA NU AU CE. Deci inseamna ca nu se mai continua nici o forma de executare silita impotriva mea ,?

Va multumesc ,
Stimate domn,în locul dumneavoastră aș face o adresă către creditor și către executor în care aș preciza prevederile legii dării în plată și aș solicita să se constate faptul că s-a stins creanța lor față de mine.Le-aș solicita să înceteze deîndată executarea silită și să îmi comunice dovada, în caz contrar aș menționa că voi face plângere penală împotriva creditorului și a executorului.

Alte discuții în legătură

Inadmisibilitate contstatie pe art 8.5 leg 77 Gabriel1gabi Gabriel1gabi s-a facut notificare pe art 8.5 din lege (doar stingere datorie, imobilul fiind vandut deja) - rabon au contestat. dar contestatia e admisibila doar pt ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost executată silit o sumă de bani la trei luni după stingerea datoriei. banii mi s-au returnat, dar am niște întrebări sadrian sadrian Buna ziua. Am avut o executare silita, si suma am achitat-o integral prin poprire pe salariu. Dupa 3 luni de la stingerea datoriei am incasat o suma in contul ... (vezi toată discuția)
Despre executare persoana fizica garanta Dahrma Dahrma Executorul judecatoresc pune poprire pe contul de salar al unei persoane,pentru neachitarea unui credit.Executorul judecatoresc are bunuri mobiliare gajate de ... (vezi toată discuția)