Buna ziua, am si eu o intrebare, Sora mea a fost maritata in anul 2004 si a divortat anul acesta in 2016, ea a nascut un copil in anul 2010, cu un alt barbat, iar pe certificatul de nastere a fost trecut linie la tata, acum instanta doreste sa-l puna pe fostul sot ca tata, intrebarea mea este, ce trebuie facut daca fostul sot nu doreste sa faca testul ADN? ce alte probe ar putea aduce sora mea pentru ca copilul ei sa ramana la ea, ea este plecata in BELGIA, copilul este nascut acolo, si ea ar dori ca cand ar veni in Romania sa nu-i trebuiasca procura de la nici unul din barbati. ce solutii ar fi pentru ca sa fie bine pentru ea? ar putea deschide proces si sa ia ea in custodie copilul? ar fi o varianta buna? pentru ca fostul sot nu vrea deloc sa mearga sa faca testul ADN. multumesc frumos!
D-nule avocat, am si specificat destul de clar, dansa abia anul acesta a divortat,..am primit hotarare acasa, in care specifica ca certificatul de nastere va fi modificat, si il va trece pe fostul sot ca tata.si sora mea vrea sa atace acest certificat. multumesc
Ca sa atace cum ziceti ar insemna tagada paternitatii.
2700 lei costa numai testul ADN.
Avocatul cat mai costa e greu de spus...
Inteleg ca minorul figureaza in hotararea de divort cu tatal sot. Cine a avut aceasta idee avocatul sau dvs?
Avocatii se uita in acte ca sa inteleaga mai clar lucrurile.
Fara acte se poate ajunge la erori.
In cazul dat aveti tagada de paternitate.
Daca tatal nu vine la test, eu cred ca avocatul o sa va coste mai mult decat testul ADN deoarece vor fi foarte multe termene de judecata si aparari foarte complexe.
Fara test ADN instantele nu vor de fel sa radieze tatal din certificatul de nastere.
Procesul este cu grad ridicat de dificultate dar se poate obtine castig de cauza cu aparare foarte buna...chiar daca instantele tin musai sa se faca testul ADN.
Vestea buna este ca daca tatal nu face testul ADN economisiti 2700 lei si poate conta...
Faptul ca nu exista un tata va poate incurca foarte rau la proces intrucat se putea face testul ADN cu tatal natural si rezolvati problema asa daca instanta era cooperanta.
Instanta e posibil sa creada ca vreti sa scapati de tata ca sa aveti precum o custodie exclusiva si nu o sa va creada...
In aceste procese se minte foarte mult si instantele stiu si ele acest lucru...
Aceasta va fi o mare problema la proces...
Cand s-au divortat, nu au declarat ca ea are un copil, ca poate daca declara ii eera mai usor pentru ea. dar nu a spus nimic de copil, a fost divort fara minori.ideea a fost a lui sora mea.
Paternitate
roxana000
Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)