avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoturism oferit cu imprumut, reparare defectiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoturism oferit cu imprumut, reparare defectiuni

Va aduc la cunoștință următoarea situație :
M-am rugat de un prieten sa îmi împrumute mașina sa pentru o perioada scurta pana când vine în tara! Acesta a fost de acord, am luat mașina de la tatăl său, am mers cam 400 de km și s-a defectat! Menționez faptul că mașina a stat pe dreapta mai bine de jumătate de an nefiind folosita deloc! Am mers la mecanic am reparat defectiunea în cauză și i-am spus proprietarului ca restul defectiunilor pe care le are la momentul acesta nu sunt din cauza mea! Eu fiind de buna credință i-am reparat ce am considerat ca s-a stricat din cauza mea însă acesta vrea sa ii repar și defectiunile actuale! Ce pot sa fac în cazul acesta?!?? Eu nu doresc sa ii repar mașina întrucât nu este vina mea ca s-a stricat! Ma poate da în judecată?!??mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dannyytiesto , utilizator 19:42, 14 Noiembrie 2016
In ce priveste contractul de imprumut de folosinta acesta este consensual, se incheie prin acordul de vointa al partilor,nu este solemn, adica validitatea lui nu este supusa indeplinirii unor formalitati prevazute de lege, este un contract real adica,pentru validitatea lui este necesara doar remiterea bunului.In mod concret,sunt aplicabile preved.art.2.146-2.157 NCC.
Dannyytiesto a scris:

defectiunile se datoreaza faptului ca masina a stat si nu am fost utilizata o perioada lunga de timp, fiind tinuta afara, expusa la conditii meteo.

Este evident ca la un vehicul neutilizat o perioada indelungata,neintretinut ,apar probleme tehnice la motor,sistem franare,etc
Culpa principala este a dv ca ati mers pe incredere ,desi stiati ca vehiculul nu a fost utilizat,,a fost depozitat afara ,nu a fost intretinut -aspecte care va obligau la o minima verificare tehnica in unitate specializata-ocazie cu care ati fi fost informat de problemele existente si in conditiile in care vehiculul nu mai asigura functionarea si utilizarea in conditii tehnice de siguranta, nici dv nu ati mai fi utilizat vehiculul,l-ati fi restituit proprietarului

E greu de spus cine are dreptate desi la o prima vedere dvs. pareti de vina.
E posibil si sa nu aveti asa culpa cum se pare...

Dreptatea este adesea cea care iese la iveala si nu cea care exista...ca nimic nu exista dinainte...

Daca nu va da in judecata nu riscati nimic.
Ultima modificare: Duminică, 14 August 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Revenind la ceea ce am relatat mai sus, am dus mașina în cauză într-un service autorizat unde i s-a făcut o constatare și s-a stabilit cauza defectiunilor! Am efectuat o parte din reparatie crezând că aceea este defectiunea inițială,dar se pare ca este mult mai delicata! După constatarea făcută în service costul informativ al reparațiilor este de 4800 lei mult și peste valoarea de piata a mașinii! Dacă nu îi repar mașina proprietarului și i-o returnez în condițiile actuale, ma poate obliga sa o repar?!? Stimă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate contract vânzare-cumpărare auto Luiza Cio Luiza Cio Bună seara! Am o problema. Am achiziționat un bmw seria 3 2007 la un preț acceptabil pentru o mașină care trebuia să fie fără probleme! După ... (vezi toată discuția)
Raspunderea patrimoniala costin romica costin romica Utilizez masina de serviciu si in urma cu cateva luni am constatat ca motorul a inceput sa consume ulei. Masina a fost dusa intr-un service pt. ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)