Buna ziua.Doresc sa fac un conctract de intretinere intre mine si tatal meu si vreau sa stiu ceva sigur! El mai are o fata din alta casatorie si este divortat din 87.Aceasta fata nu tine deloc legatura cu el, nici macar un telefon dar cu siguranta v-a dori partea ei din apartamentul detinut de tata. In ce conditii poate ataca si castiga actul? Suma platita la notar pentru acest act,este destul de mare si nu as dori sa se duca pe apa sambetei daca el se poate anula foarte usor! Eu doresc sa il intretin pe tata, locuiesc cu el si am de gand sa locuiesc pana la moartea lui, deci as indeplini toate conditiile! Nu mi se pare normal sa ceara vreun drept, daca ea nu tine si nici nu vrea sa tina legatura cu el sau sa il ajute cu ceva! Este batran si bolnav.Multumesc din suflet!
buna ziua... alta varianta nu am, pt ca nu am banii necesari pt un act de vanzare cumparare, din pacate!!! dar cred ca daca aveti toate dovezile la mana si martori, nu cred ca poate sa faca ceva. ar fi culmea chiar! pai normal ca e mai usor sa vina la impartit averea, decat sa aiba grija de persoana respectiva! mult succes si va rog sa-mi spuneti ce ati rezolvat! multumesc!
Da, un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere ar fi modalitatea eficienta ca sa scapati de ceilalti mostenitori insa trebuie sa stiti cum sa va aparati in caz de proces deoarece sansele de proces sunt foarte ridicate in astfel de cazuri.
Sunt de parere ca este foarte bun sfatul dat de Cotoilaura intrucat probatiunea din proces trebuie stiuta dinainte de proces pentru a nu risca sa pierdeti procesul cu mostenitorii nemultumiti.
Drepturile si obligatiille juridice sunt relativ usor de identificat dar probatiunea constituie un atribut exclusiv de aflat de la avocati pentru ca acestia au procesele de acest fel la instante si cunosc practica judiciara a instantelor.
vanzare cumparare cu clauza de intretinere daca nu aveti bani sa dati ca pret nu incheiati! incheiati asa cum v am spus contract de intretinere si prstati intretinerea efectiv. strangeti toate dovezile.
Relația mea cu bunica a fost bună până când, așa cum am mai spus, a apărut fiica rătăcitoare. Încet, încet bunica a început să caute nod în papură, pentru că mai apoi să refuze cu desăvârșire orice fel de întreținere. Nu este ușor să treci nu prin unul ci prin două procese, să auzi zi de zi acuzații nedrepte, jigniri etc.Singura greșeală pe care am facut-o este că nu am înregistrat discuțiile purtate cu bunica în care aceasta recunoștea că fiica ei nu a vrut niciodată să știe de ea.Una peste alta acum eu sunt cea care "nu mi-am dat interesul, care își bate joc de bătrânețea ei", iar singura care îi vrea binele este mătușa. Doresc ca nimeni să nu mai treacă prin așa ceva și tocmai de aceea va rog să fiți foarte precauta.
In opinia mea cel mai pagubos si riscant contract posibil este cel de intretinere viagera.Credeti-ma batranii isi pierd cu timpul capacitatea de a gandi logic, devin usor influentabili, se razgandesc.Sunt patit si nu recomand nimanui sa intre in asa ceva .Pt cel intretinut contractul e f OK dar pt intretinator e loterie.Mai bine faceti contract de renta viagera o achitati prin banca si va intelegeti cu tata sa va inapoieze renta daca vrea intretinere.