cora2006 a scris:
Nu, nicidecum. Simpla mentiune din cererea de divort cu privire la faptul ca veti imparti bunurile comune prin intelegere nu investeste instanta cu o cerere de partaj.
O cerere de partaj de sine statatoare trebuie sa intruneasca toate elementele oricarei cereri de chemare in judecata: nume, obiect, temei de fapt si de drept.
Daca cererea de partaj este petit accesoriu cererii principale de divort, trebuie sa arate valoarea totala a masei bunurilor comune ce urmeaza a se partaja precum si descrierea acestora, cota de participare a sotilor la dobandirea bunurilor comune si modul concret de impartire al lor intre soti (ex. 1 set mobila stil Ludovic de sufragerie din lemn de nuc masiv în valoare de 10.000 lei ramane sotului, 1 balansoar din lemn de baobab în valoare de 5.000 lei - sotiei, 1 caine rasa setter în valoare de 3.000 lei - sotului, 1 set mobila de bucatarie formata din : 1 masa, 6 scaune din aluminiu si tapiterie de culoare vanilie, 5 corpuri suspendate si 5 fixe cu cate doua usi fiecare de culoare vanilie în valoare de 8.000 lei - sotiei, 5 lustre în valoare de 5.000 lei - sotului etc.). Legea prezuma ca fiecare sot are o contributie de 50% la dobandirea bunurilor comune. Daca unul dintre soti invoca o contributie mai mare la dobandirea acestora, trebuie sa o dovedeasca si sa timbreze corespunzator la valoarea in plus, peste cota de 50%. ;)
Pe mine ma intereseaza cum sa procedam cu partajul atunci, prin tribunal, ca sa nu ne coste foarte multi bani !!!
Mentionez ca eu voi lua anumite bunuri din casa care au fost ale mele inainte de casatorie, care sunt bunuri proprii.
Ce fel de act sa fac pt acestea?
Multe bunuri din cele comune vor ramane in posesia sotului, pt ca el imi va plati acea suma mentionata mai sus !
In legatura cu cainele....este chiar haios....pt ca chiar am un shar-pei pe care sotul meu m-i l-a luat si e singurul lucru pe care nu vrea sa mi-l dea:)) Dar in fine...nu o sa ma judec pt un caine:))