avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj daca este doar autorizatie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj daca este doar autorizatie de constructie

buna seara,
Urmeaza sa dau divort si am niste nelamuriri in legatura cu divortul si partajul
dupa ce voi face cererea de divort, este bine sa ma mut de la domiciliul conjugal sau nu ?Poate influenta partajul?
de asemenea noi detinem o casa.Autorizatia este inceputa pe numele sotului meu, inainte de casatorie, insa din banii mei....dar autorizatia s-a aprobat la 2 luni dupa casatorie.intrebarea mea e : ce drepturi am eu din acest imobil?
de asemenea avem sii credite care sunt pe numele sotului meu.Acestea cum se vor imparti dupa divort ?
sii astept sfaturi cu procedura.
multumesc anticipat:)
sotul meu a cerut amanare de termen pe 2 feb, pe motiv ca nu are avocat .
de cate ori poate cere amanare ? si ce pot eu sa fac imp acestor amanari aiurea?
La primul termen de judecata, paratul poate solicita acordarea unui alt termen de judecata pentru lipsa de aparare in vederea angajarii unui aparator. Aceasta cerere este legala si admisibila la primul termen de judecata, astfel ca si in situatia in care v-ati fi opus admiterii cererii de amanare, aceasta tot s-ar fi admis.
Ulterior, nu mai poate fi admisa o noua cerere de amanare pentru acelasi motiv decat cu acordul reclamantului. ;)
multumesc,
oricum am reusit sa depun actele dorite de mine instantei. Asta ma interesa de fapt si in lipsa fostului meu sot
Am primit o citatie prin care sunt petita pentru rediscutarea taxei de timbru judiciar la valoarea litigiului.Spre surprinderea mea, aceasta taxa nu este nici mai mare , nici mai mica de 9250 RON.
Datorita faptului, ca eu nu am de unde sa achit aceasta taxa de timbru, am depus o adeverinta de salarizare, pt a-mi recalcula-o.
Din pacate, traim intr-o lume in care , in loc, ca statul sa ajute tinerii, aflati intr-un impas al vietii......ii jupuie, ia si pielea de pe ei, caci haine nu mai avem , nici acoperis deasupra capului, caci mi-a fost frica sa mai stau in acea casa...a fost nevoita sa plec; nu am nici pat in care sa dorm.Fostul meu sot, nu face altceva , decat sa isi traiasca viata linistit, pt ca nu a vrut sa ma lase sa imi aduc nici macar mobila primita zestre de la parintii mei!!! Am ramas, insa cu un mare credit la banca, care in continuare trebuie sa il achit, iar de acum inainte, ca , eu, sa achit aceasta taxa de timbru, nu am de ales decat sa ma bag si mai adanc in banca ( ca sa nu ma exprim la modul vulgar " in rahat "), care la randul lui, imi va lua si dobanda.
Un alt lucru care ma deranjeaza,este ca, eu trebuie sa achit aceasta taxa nu doar la cota mea parte, ci si cota fostului meu sot, care m-i se vor restitui cine stie cand ? Insa eu dobanda, tot va trebui sa o achit !!! Si pt ce platesc aceasta taxa ? Pt ceva, ce am mai achitat-o si cu alte dati pt acelasi imobil!!!
Oameni buni, cine face legile in tara asta ? Justitia? Parlamentul ? Suntem in toiul alegerilor, dar nici macar acum, nu simtim un ajutor din partea conducerii acestei tari !!! Este strigator la cer! Nu ne ramane altceva de facut decat sa speram, sa avem credinta, daca nu avem altceva....insa, si speranta moare odata si atunci ne trezim ca nu mai avem pt ce sa traim . Nu trebuie sa ne miram, daca un mare procent din populatia tarii, ajung la pragul disperarii si sa se trateze in psihiatrii. Eu am fost si inca mai sunt una dintre acesti pacienti la varsta de 23 de ani !!!
In final, intrebarea mea este urmatoarea:
Cat de mare imi este sansa, ca aceasta taxa sa m-i se micsoreze si sa m-i se aprobe plata esalonata al ei ?
Sunt constienta ca reclamantul este acela care trebuie sa achita aceasta taxa . Dar spuneti-mi, ca eu sa nu o achit...ar fi trebuit sa ii las fostului meu sot, toata munca mea de 5 ani ? Pt ca totul este pe numele lui...si nu ar fi fost prost, ca el sa deschida acest proces de partaj, caci i-ar fi convenit lui sa ramana cu tot.
Va multumesc anticipat si imi cer scuze pt orice afirmatie de prost gust. Nu am intentia de a jigni pe nimeni, insa sunt si eu una din acei oameni care ma aflu in pragul disperarii. Din pacate, nici cand m-am castorit nu am primitajutordin partea statului. Multumita lui D-zeu, m-am descurcat. Dar acum imi ia si ce am strans in acesti ani !
Mai spuneti-mi un lucru : Cui sa ma adresez ? Caci am de gand sa inaintez o plangere la adresa ministerului de Justitie si drepturilor omului ?
nu am mai primit nici un raspuns de la nimeni
mie mi-au amanat rediscutarea taxei de timbru pe azi, pt ca judecatorul a demisionat....
Maine am procesul de aprtaj, care iar se va amana 2 luni, cu siguranta , pt ca eu nu am achitat acea taxa enorma !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)
Partaj ContSters146176 ContSters146176 odata cu divortul se poate inainta si actiune pentru impartirea bunurilor totul prin intelegerea partilor?va multumesc! (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)