avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj daca este doar autorizatie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj daca este doar autorizatie de constructie

buna seara,
Urmeaza sa dau divort si am niste nelamuriri in legatura cu divortul si partajul
dupa ce voi face cererea de divort, este bine sa ma mut de la domiciliul conjugal sau nu ?Poate influenta partajul?
de asemenea noi detinem o casa.Autorizatia este inceputa pe numele sotului meu, inainte de casatorie, insa din banii mei....dar autorizatia s-a aprobat la 2 luni dupa casatorie.intrebarea mea e : ce drepturi am eu din acest imobil?
de asemenea avem sii credite care sunt pe numele sotului meu.Acestea cum se vor imparti dupa divort ?
sii astept sfaturi cu procedura.
multumesc anticipat:)
Este corecta suma de plata pentru timbru judiciar in valoare de 9.250 lei , deoarece este 3% din valoarea litigiului precizat de dumneavoastra , adica de 300.000 pt casa si 2.000 euro pt masina.

In functie de hotararea instantei va veti putea recupera cheltuielile de judecata .
spuneti-mi va rog, exista vreo lege prin care dupa terminarea partajului, paratul poate face o cerere prin care achitarea sultei pt reclamant sa o faca in cativa ani de zile din cauza crizei ? Pt ca sotul meu imi tot spune acest lucru, desi eu stiu ca dupa terminarea procesului de partaj, in urm zi as putea depune dosarul pt executare judecatoreasca.
multumesc anticipat
Nu exista niciun cadru legal care sa stabileasca dreptul debitorului de a achita datoria creditorului intr-un timp determinat. Acestea sunt povesti...Doar daca veti incheia vreo tranzactie prin care sa fiti de acord cu plata sultei la o data ulterioara partajului, tranzactia va fi legea partilor iar daca va fi depusa in timpul solutionarii dosarului de partaj, instanta va pronunta o hotarare de expedient care va contine acea tranzactie incheiata intre parti.
Dupa ce hotararea a ramas irevocabila, o puneti in executare silita si, daca debitorul nu va achita sulta si cheltuielile de judecata solicitate si stabilite prin hotarare la termenul la care va fi somat de executorul judecatoresc, atunci suma de bani datorata (inclusiv cheltuielile de executare) se poate obtine prin executare silita, mobiliara si/sau imobiliara, prevazute de lege. ;)
cora2006 a scris:

Nu exista niciun cadru legal care sa stabileasca dreptul debitorului de a achita datoria creditorului intr-un timp determinat. Acestea sunt povesti...Doar daca veti incheia vreo tranzactie prin care sa fiti de acord cu plata sultei la o data ulterioara partajului, tranzactia va fi legea partilor iar daca va fi depusa in timpul solutionarii dosarului de partaj, instanta va pronunta o hotarare de expedient care va contine acea tranzactie incheiata intre parti.
Dupa ce hotararea a ramas irevocabila, o puneti in executare silita si, daca debitorul nu va achita sulta si cheltuielile de judecata solicitate si stabilite prin hotarare la termenul la care va fi somat de executorul judecatoresc, atunci suma de bani datorata (inclusiv cheltuielile de executare) se poate obtine prin executare silita, mobiliara si/sau imobiliara, prevazute de lege. ;)

multumesc frumos, m-am linistit :hugall:
oricum nu stiu, de ce i-ar fi spus avocatul sotului meu asa ceva :foottap:
Sotul dvs poate cere esalonarea platii sultei.....dar acest lucru nu inseamna ca instanta este obloigata al incuviinta.
Daca partile din proces dat de comun acord ca plata sa se faca intr-un anumit termen, atunci se poate ....in caz contrar, instanta il va obliga la plata sultei, insa nu va preciza ca aceasta se va face intr-un anumit termen. In eceste conditii, daca plata nu se face de buna voie se poate apela la executorul judecatoresc.....

Alte discuții în legătură

Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)
Partaj ContSters146176 ContSters146176 odata cu divortul se poate inainta si actiune pentru impartirea bunurilor totul prin intelegerea partilor?va multumesc! (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)