avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj daca este doar autorizatie de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj daca este doar autorizatie de constructie

buna seara,
Urmeaza sa dau divort si am niste nelamuriri in legatura cu divortul si partajul
dupa ce voi face cererea de divort, este bine sa ma mut de la domiciliul conjugal sau nu ?Poate influenta partajul?
de asemenea noi detinem o casa.Autorizatia este inceputa pe numele sotului meu, inainte de casatorie, insa din banii mei....dar autorizatia s-a aprobat la 2 luni dupa casatorie.intrebarea mea e : ce drepturi am eu din acest imobil?
de asemenea avem sii credite care sunt pe numele sotului meu.Acestea cum se vor imparti dupa divort ?
sii astept sfaturi cu procedura.
multumesc anticipat:)
2007_rozi a scris:

Sotul dvs poate cere esalonarea platii sultei.....dar acest lucru nu inseamna ca instanta este obloigata al incuviinta.
Daca partile din proces dat de comun acord ca plata sa se faca intr-un anumit termen, atunci se poate ....in caz contrar, instanta il va obliga la plata sultei, insa nu va preciza ca aceasta se va face intr-un anumit termen. In eceste conditii, daca plata nu se face de buna voie se poate apela la executorul judecatoresc.....

dat fiind faptul ca eu nu mai stau in casa construita de noi doi...,.procesul de partaj s-ar putea sa tina destul de mult timp, care ar fi procentul sa i se aprobe sa ma plateasca in mai multe transe ? Pt ca nu m-i se pare normal ca sa i se aprobe acest lucru, pt ca eu , practic nu am acoperis deasupra capului.Mentionez ca ma insulta, ma ameninta ca voi pleca de bunavoie din casa( asa se va comporta, a i eu sa plec...ca va lua curentul, sa nu am noaptea curent, ca va lua potabila apa etc etc...ma santaja pur si simpu, mai ales eu suferind de depresie anxioasa...ma afecta psihic).In ziua in care am plecat la parintii mei, mi-a furat el cu mama lui cheia de la propria-mi casa...lucru ce am descoperit in cealalta zi.Fapt pt care l-am sunat si i-am spus ca daca pana la ora 18.00 nu vine cu cheia de la casa, voi merge cu politia si ii voi face dosar penal pt furt intre soti.Apoi m-i l-a restituit.
Din cauza asta eu nu vreau sa ii ingadui sa ramana nici macar cu o bucata de cuie in plus fata de mine.Bunurile noastre in tot acest timp, mobila, masina, aparate electrice, se uzeaza. Nu vreau sa ii dau nici o zi dupa terminarea partajului sa imi plateasca partea., De unde...nu ma intereseaza. Sa liciteze casa. Asa cum am plecat si eu la mama...sa plece si el !
Mai precizez ca am si un act de la medicul legist, pt ca m-a bruscat...am avut vanataie, insa nu apare numele celui care mi-a cauzat-o...nu aveam martori.
Mai am o nelamurire...
sotul meu vine cu idei de genul : aduce martori ca el a izolat casa.
- aduce martori ca el a pus parchetul
etc
etc
Si ca acestea se vor scade din partaj....in favoarea lui.
Ca eu am facut facultate si ca am dat bani si pt facultate.
Ca eu m-am imbolnavit de depresie si ca nu mai aveam puterea sa fac atatea la casa in ult perioada.
Mentionez ca eu facultatea am facut-o pt a avea un trai mai bun, pt a-mi asigura in viitor venituri mai mari familiei.De asemenea, tot ce am putut sa fac prin casa am facut si eu, tot ce tine de gospodarie. Evident, nu am putut face altceva pt ca sunt femeie!
Chiar daca eram depresivas, am avut un servici stabil.
Cu ce ma pot lucrurile acestea influenta pe mine ?
Va recomand inca o data sa va angajati un avocat la partaj. Toate aceste nelamuriri vi le va lamuri si, mai mult, va fi alaturi de dv. in instanta, va sti ce si cum sa ceara, ce si cum sa dovedeasca. Noi va dam niste sfaturi generale dar, acestea nu sunt suficiente pentru a avea o buna aparare.
Daca nu-mi veti asculta sfatul sa nu va plangeti dupa pronuntarea unei hotarari potrivnice ca judecatorul a fost corupt, ca justitia e oarba etc....
Dv. aveti dreptul si, din pacate, nu si obligatia de a beneficia de aparare profesionista...;)
cora2006 a scris:

Va recomand inca o data sa va angajati un avocat la partaj. Toate aceste nelamuriri vi le va lamuri si, mai mult, va fi alaturi de dv. in instanta, va sti ce si cum sa ceara, ce si cum sa dovedeasca. Noi va dam niste sfaturi generale dar, acestea nu sunt suficiente pentru a avea o buna aparare.
Daca nu-mi veti asculta sfatul sa nu va plangeti dupa pronuntarea unei hotarari potrivnice ca judecatorul a fost corupt, ca justitia e oarba etc....
Dv. aveti dreptul si, din pacate, nu si obligatia de a beneficia de aparare profesionista...;)

din pacate nu imi pot permite dpdv financiar acest lucru. Ma chinui sa scot acei 9.250 lei pt fond. care trrebuier sa ii platesc pana pe 24 noiembrie.
Cum as putea sa ma duc dupa restul bunurilor proprii, care imi sunt zestre?
Mentionez ca am drept de superficie pe terenul sotului meu, ca sa pot intra in casa construita de noi doi. El nu vrea sa ma lase sa le aduc, desi sunt bunurile mele. Mentionez ca am un proces verbal intocmit in ziua in care mi-am adus de acolo o parte din bunurile proprii ale mele...si ce a mai ramas acolo, avand martor, respectiv proicesul verbal semnat de aceasta!
Trebuie sa obtin ordin judecatoresc? Sau va trebui sa astept pana la finalul procesului de partaj. Primul este pe 24 noiembrie.
va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu in cazul in care divortez si de comun acord cu sotia, ma inteleg asupra bunurilor din casa este vreo problema in desfacerea casatorie?multumesc mult. (vezi toată discuția)
Partaj ContSters146176 ContSters146176 odata cu divortul se poate inainta si actiune pentru impartirea bunurilor totul prin intelegerea partilor?va multumesc! (vezi toată discuția)
Concubinaj paddy paddy Traiesc cu prietena mea de aproape 1an si jumatate,am un baietel de 6luni cu ea.Intentionez sa ma casatoresc cu ea.Am 2proprietati imobiliare in Bucuresti,una ... (vezi toată discuția)