avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea contractului individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea contractului individual de munca

Buna ziua,

Vreau sa solicit incetarea contractului individual de munca fara perioada de preaviz.
Ce articole din legislatia muncii imi dau posibilitatea sa solicit incetarea contractului de munca?
Va intreb pentru ca am vazut ca la art. 55 lit. c din Codul Muncii scrie: ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si în conditiile limitativ prevazute de lege.
Pot corobora art. 55 lit. c cu art. 79 din Codul Muncii fara perioada de preaviz?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:46, 25 August 2009
de exemplu:
subsemnatul xx, va informez ca demisionez din functia de yy incepand cu data de ...., in temeiul art. 79 (8) din Codul Muncii, intrucat nu v-ati respectat obligatiile contractuale prevazute la punctul .... din contractul individual de munca nr..... /....., respectiv nu ati achitat drepturile salariale aferente lunii .... pana pe data de ... prevazuta in contract.
Ultima modificare: Duminică, 23 August 2009
pakos, utilizator
Pai puteti specifica in functie de situatia existenta:
-neacordarea drepturilor salariale la data specificat in conrtact pentru perioada x-y
-neacordarea repausulul saptamanal cg legii
-neplata sporului de munca suplimentara pentru munca suplimentara sb si dum.
etc.
Multumesc pentru exemplu.
Sa zicem ca nu ar fi problema salariului, ci a lucrului in week-end, repetitiv, fara a fi platit suplimentar. Sau ca pana acum nu am beneficiat de concediu de odihna.
Ce parere aveti?
In primul caz trebuie sa existe o solicitare expresa a angajatorului pentru a efectua ore suplimentare. In al doilea caz este necesar sa existe o cerere de CO inregistrata la angajator, pe care acesta sa o fi refuzat nemotivat.
Din pacate nu exista nimic din ce ati mentionat mai sus, pentru ca pana acum am fost toti nevoiti sa acceptam ca acesta este mersul lucrurilor. Insa acum as vrea sa plec fara preaviz si nu stiu cum sa fac.

Alte discuții în legătură

Termenul de preaviz in caz de demisie si folosirea zilelor de co Nicocam Nicocam Buna ziua, in cazul in care in contract se specifica 15 zile calendaristice de preaviz in cazul demisiei, se pot folosi zilele de CO proportional cu zilele ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz kinga23 kinga23 Buna...am o problema si as vrea daca se poate sa imi dati cateva raspunsuri care sa ma lamureasca.. Vreau sa-mi spuneti daca se poate cumva sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie anton i anton i Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)