Vreau sa solicit incetarea contractului individual de munca fara perioada de preaviz.
Ce articole din legislatia muncii imi dau posibilitatea sa solicit incetarea contractului de munca?
Va intreb pentru ca am vazut ca la art. 55 lit. c din Codul Muncii scrie: ca urmare a vointei unilaterale a uneia dintre parti, in cazurile si în conditiile limitativ prevazute de lege.
Pot corobora art. 55 lit. c cu art. 79 din Codul Muncii fara perioada de preaviz?
Va multumesc.
1. Modalitatile de a pleca fara preaviz sunt:
- acordul partilor - conveniti amandoi cu ce data plecati;
- demisia cu art.79(8) - daca angajatorul nu si-a indeplinit obligatiile din contractul individual de munca - asta este mai greu de demonstrat.
2. Ar mai fi si modalitatea de a lipsi nemotivat si atunci angajatorul va fi nevoit sa va concedieze disciplinar. O sa va cheme la comisia de cercetare disciplinara, dvs. nu va duceti si atunci va face decizia de concediere.
3. In aceasta perioada va puteti angaja in alta parte, daca aveti un alt loc de munca.
Din cate am inteles ati efectuat ore suplimentare si nu vi s-au acordat zile libere nici nu vi s-au platit cu spor de ore suplimentare.
Puteti mentiona in cerere de demisie fara preaviz cf art 79 alin 8, nerespectarea angajatorului a obligatiei de a acorda zile libere sau de a plati cu sporul de ore suplimentare , obligatie care nu a fost respectata.
Demisie fara preaviz
kinga23
Buna...am o problema si as vrea daca se poate sa imi dati cateva raspunsuri care sa ma lamureasca..
Vreau sa-mi spuneti daca se poate cumva sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie
anton i
Buna seara, vreau sa imi dau demisia de la locul de munca fara a sta in preavizul de 15 zile.Se poate ca angajatorul sa nu mai imi dea cartea de munca sau sa ... (vezi toată discuția)