avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundat de vecinul de la etajul superior
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundat de vecinul de la etajul superior

Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje. Vecinul de deasupra nu locuieste in imobil (lucreaza intr-o tara straina) si vine acasa doar vara, in vacanta. La ultima vizita a hotarat sa renoveze si a facut niste lucrari la teava de evacuare a apei pluviale de pe bloc. De cateva luni a inceput sa mi se infiltreze apa in locuinta la un nivel alarmant (stau cu ligheane si prosoape pe jos la cea mai mica ploaie). L-am contactat insa refuza sa faca ceva in aceasta privinta pe motiv ca el nu locuieste in locatie si pur si simplu e nesimtit si nu-i pasa. Mentionez ca intre timp am renovat insa vine toamna si odata cu ea si ploile de rigoare. Nu am asigurare obligatorie a locuintei insa urmeaza s-o achizitionez. Intrebarea mea este, se poate rezolva aceasta problema apeland la firma de asigurari (dupa cateva luni de la achizitia ei) sau trebuie sa actionez in judecata acest vecin? Va rog daca ma puteti sfatui in acest sens deoarece urmeaza sa am un copil si stiu ca pot aparea multe probleme de sanatate din cauza mucegaiului si al umezelii din locuinta.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cici Radoi , Alte profesii 06:52, 13 Mai 2017
Numai anumite asigurari facultative acopera si acest risc de inundatii
In instanta veti avea castig de cauza daca veti deschide proces si veti obtine toate daunele materiale.
Da. Ar avea dar cat ar costa?
Ar fi mai ieftin cu o asigurare facultativa care acopera aceste cazuri.
Parerea mea ar fi ca de fiecare data cand sunteti inundat sa vorbiti cu administratorul sa intocmeasca un proces verbal de constatare in care sa scrie cauzele inundatiei ( ex: tevi comune etc), faceti poze la fiecare inundatie, devize de lucrari pentru reparatii si zugraveli si dupa ce adunati aceste probe il dati in judecata.
Păgubaşul va trebui să facă dovada valorii bunurilor avariate prin inundaţii, vechimea şi gradul de uzură. Foarte posibil să fie desemnat un expert pentru determinarea valorii pagubei, implicit nevoia de angajare apărător, ulterior executare silită...
Trebuie bani şi multă răbdare. Banii se recuperează de la debitor, dar timpul pierdut nimeni nu are cum să-l restituie!

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu produs de spargerea tevii de apa pluviala VirgilW VirgilW Buna ziua, va rog sa-mi comunicati modul in care pot recupera prejudiciile provocate de inundarea apartamentului proprietate personala (ataj 5 din 10) din ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta pluviala monicameleru monicameleru Intr-un apartament teava pluviala este mascata intr-un perete de rigips.Din cauza temperaturilor mai ridicate o mare cantitate de apa s-a topit si peretele ... (vezi toată discuția)
Plata pagubei la societatea de asigurari, de catre asociatie ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: A fost inundat un apartament din cauza unei defectiuni (coloana infundata). Societatea de asigurari ... (vezi toată discuția)