avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundat de vecinul de la etajul superior
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundat de vecinul de la etajul superior

Buna ziua! Locuiesc intr-un apartament la etajul 3 al unui bloc cu 4 etaje. Vecinul de deasupra nu locuieste in imobil (lucreaza intr-o tara straina) si vine acasa doar vara, in vacanta. La ultima vizita a hotarat sa renoveze si a facut niste lucrari la teava de evacuare a apei pluviale de pe bloc. De cateva luni a inceput sa mi se infiltreze apa in locuinta la un nivel alarmant (stau cu ligheane si prosoape pe jos la cea mai mica ploaie). L-am contactat insa refuza sa faca ceva in aceasta privinta pe motiv ca el nu locuieste in locatie si pur si simplu e nesimtit si nu-i pasa. Mentionez ca intre timp am renovat insa vine toamna si odata cu ea si ploile de rigoare. Nu am asigurare obligatorie a locuintei insa urmeaza s-o achizitionez. Intrebarea mea este, se poate rezolva aceasta problema apeland la firma de asigurari (dupa cateva luni de la achizitia ei) sau trebuie sa actionez in judecata acest vecin? Va rog daca ma puteti sfatui in acest sens deoarece urmeaza sa am un copil si stiu ca pot aparea multe probleme de sanatate din cauza mucegaiului si al umezelii din locuinta.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cici Radoi , Alte profesii 06:52, 13 Mai 2017
Cine va garanteaza ca lucrarile facute de respectivul au dus la infiltrarea apei? Scurgerea poate sa se infunde, tevile se pot fisura. Poate este o problema simpla, poate una complicata. Intai chemati pe cineva care sa inspecteze teava de scurgere. Exista chiar camere cu care se poate inspecta interiorul scurgerii. Pot fi doar niste fisuri usor de astupat intre teava de scurgere si planseu. Cand aveti certitudinea si dovada ca vecinul e de vina atunci il puteti actiona in instanta.
Puteti pentru binele dumneavoastra si al proprietati dv sa vorbiti cu Presedintele Asociatiei sa modifice pentru moment acea gura de evacuare a apei pluviale si sa o redirectionaze cu ajutorul unor meseriasi (sa astupre cu membrana la cald acea gura de scurgere mentionez pentru moment sa puna nisip si petris pentru a crea o panta ca apa sa mearga in alte directi la celelalte guri de preluare)totul pe cheltuiala proprietarului vinovat facturi decont manopera inscrise in lista de plata la cheltuieli speciale iar cand apare proprietarul asociatia este obligata sa constate afectarea coloanei aceasta fiind parte indiviza comuna lamuriri in legea 114 cu norme Legea Locuintei de care vad ca a uitat toata lumea helo ea este in vigoare,230 este pentru organizarea asociatiilor de proprietari.Daca vreti din experienta mea de administrator de imobile va spun si ce a facut a deviat coloana folosind coturi la unghi de 90 de grade acestea s-au colmatat si toata apa este la dv in casa ia urmariti unde curge mai mult acolo a deviat coloana din motive estetice pentru dansul,daca doriti si alte sfaturi ma puteti contacta pana la tribunal si asigurari este cea mai rapida si sigura solutie

Multstimate domn in calitate de administrator bloc practicant nimic din ce v-ati propus nu va ajuta practic decat prezenta proprietarului daca va produs prejudicii care se pot constata faceti o sesizare scrisa catre conducerea asociatiei daca sunteti membru, iar dumnealor vor gasi sigur persoana din familia proprietarului care are grija de apartament in caz de urgenta va spun ca aceasta persoana exzista sigur daca ai un apartament cineva poate ajunge acolo in caz de nevoie,in caz de mare urgenta, solicitati sa astupati pe terasa gura de evacuare a apei si formarea altui traseu de preluare catre asociatie pe cheltuiala proprietarului vinovat solicitati totul in scris Dar daca vecinul a reconfigurat sistemul pluvial iar dv nu sunteti de acord tot asociatia constata si considera daca aduce prejudicii sau nu il obliga ca sa recontituie traseul coloanei ,in instanta este greu drum lung si trebuiesc martori,asigurari fapta este anterioara asigurarii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu produs de spargerea tevii de apa pluviala VirgilW VirgilW Buna ziua, va rog sa-mi comunicati modul in care pot recupera prejudiciile provocate de inundarea apartamentului proprietate personala (ataj 5 din 10) din ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta pluviala monicameleru monicameleru Intr-un apartament teava pluviala este mascata intr-un perete de rigips.Din cauza temperaturilor mai ridicate o mare cantitate de apa s-a topit si peretele ... (vezi toată discuția)
Plata pagubei la societatea de asigurari, de catre asociatie ligadiangeli ligadiangeli Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: A fost inundat un apartament din cauza unei defectiuni (coloana infundata). Societatea de asigurari ... (vezi toată discuția)