avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... introducerea de droguri de risc in tara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

introducerea de droguri de risc in tara

daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire penala.,fara o proba materiala .va multumesc
Ati cerut liberarea provizorie pe cautiune sau control judiciar ?
Pentru trafic de droguri se da extrem de greu o solutie favorabila in acest sens in faza de urmarire penala.
Cautiunile in general sunt foarte mari si nu pot fi platite de inculpati.

Insa sub aspectul sanselor se poate spune sunt mai mari decat cu ocazia prelungirii masurii arestarii preventive.

avocat Claudiu Lascoschi
Ati mai deschis un topic , cu acelasi continut.Postati aici intrebarile dumneavoastra , acela e inchis .Multumesc pentru intelegere
As mai avea o mare rugaminte, daca ati putea sa-mi spuneti daca in noul cod penal care va intra in vigoare anul viitor,traficul de droguri apare, sau ramine in vigoare legea 143/2000 ?
Fiindca eu am citit art. 363 din noul cod penal care se refera la substante toxice si nu imi dau seama daca in aceste substante toxice sunt incluse si "drogurile".
Va multumesc.
Inca nu este sigur ca Noul cod penal va intra in vigoare anul viitor.

Art.363 din NCP se refera la alte substante decat drogurile, pentru acestea din urma sediul materiei fiind in continuare Legea 143/2000.

:D Expresia substante toxice(spre exemplu Mercur) nu are acelasi inteles cu substante stupefiante sau psihotrope (droguri).

Legat de arestarea fiului dvs nu cred ca nu exista nicio alta proba in afara de declaratia altui inculpat. trebuie sa existe filaje, interceptari, cu siguranta s-a facut perchezitia auto, probabil a existat un denunt din partea cuiva, deci nu cred ca situatia acestuia este atat de simpla pe cat pare. Daca ar fi ttusi sa admitem ca situatia se prezinta sub forma descrisa de dvs, la recursul impotriva incheierii de mentinere/prelungire a masurii arestarii preventive mai mult ca sigur ca s-ar fi revocat.

Intr-un caz asemanator, clientul spunea una insa la dosar era cu totul altceva. Din curiozitate, nu ne-ati spus ce cantitate a fost descoperita asupra lor....

Av. Adrian Posdarie

Alte discuții în legătură

Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)
Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)
Prelungirea mãsurii arestãrii preventive Corina Capotã Corina Capotã Credeţi că se justifică prelungirea măsurii arestării preventive numai pentru gravitatea faptei săvârşite de inculpat, gravitate care este ... (vezi toată discuția)