avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... introducerea de droguri de risc in tara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

introducerea de droguri de risc in tara

daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire penala.,fara o proba materiala .va multumesc
Deci, cantitatea totala ce li se imputa este de 173,5 gr. hasis, din care Procurorii sustin ca 100 de grame ar fi fost introduse in tara de catre fiul nostru, conform declaratiei celuilalt coinculpat.
Perchezitie s-a facut atit domiciliara cit si in cele 2 masini pe care le detinem, iar in casa s-ar fi gasit o cantitate de 0,6 grame (ceva bucata mica de frunza) dar care la expertiza s-a dovedit a nu contine THC. S-au mai ridicat niste medicamente(11 la numar) dar care nici acelea nu contineau substante psihotrope.
Fiul nostru a plecat in Franta pe data de 20.02.2009, si s-a intors in tara doar pe data de 22 aprilie, pe 23 fiind citat la Tribunalul MM, cu propunerea de arestare preventiva.
Mentionez ca inregistrarile telefonice s-au efectuat incepind cu data de 03.03.2009, deci la 2 saptamini dupa ce fiul nostru plecase in Franta. Inregistrari video care sa-l surprinda pe fiul meu nu exista.
De fapt fiul meu a vindut 2 perechi de adidasi, 2 creme Nivea Q 10 si 2 rimeluri aduse din Franta pe care unul dintre coinculpati le-a vindut la ceva profesoare, acesta confirmind de altfel la interogatoriu acest lucru. De acolo a picat si el pe interceptari.
Un alt coinculpat este acuzat de aceleasi fapte, asupra lui,la perchezitie gasindu-se 14,5 grame hasis, cintar electronic si cutit de portionat si totusi acesta a stat doar 45 de zile in arest preventiv.
La primul termen de prelungire a mandatului de arestare preventiva s-a invocat faptul ca noi am fi amenintat pe unul dintre coinculpati, ceea ce evident nu este adevarat, dar cel mai misterios lucru e ca declaratia ca l-as fi amenintat nu apare in declaratia olografa ci doar in cea redactata de catre procurori.
La a doua prelungire a mandatului s-a invocat faptul ca nu sa efectuata perchezitia informatica asupra calculatorului, perchezitie care nu sa facut nici pina azi cu toate ca dosarul s-a trimis in instanta.
In cauza sunt 6 inculpati, dintre care 3 au vindut anumite cantitati de hasis in mai multe rinduri unor investigatori sub acoperire.
Unul dintre ei impreuna cu un alt tip, sa-i spunem X, au fost pe punctul de a vinde investigatorilor sub acoperire cantitatea de 1 kg de hasis, s-au intilnit cu acestia intr-un restaurant unde a intrat doar inculpatul sa puna la punct tranzactia, dar intre timp "X" a primit un telefon de avertizare sa nu faca tranzactia fiindca cumparatorii sunt de la DIICOT CLUJ.
Ce este ciudat, ca, coform proceselor verbale din ancheta premergatoare, acel kg de hasis nu li sa parut deloc interesant, macar sa vada cine i-a avertizat.
as mai avea o intrebare,la perchezitia domiciliara care sa facut in data de 04.04.2009 la domiciliul nostru ,pentru trafic de droguri,sa ridicat calculatorul familiei pentru expertiza informatica .au trecut 5 luni de zile si inca nici in ziua de azi nu sa facut expertiza.ce sfaturi imi puteti da ce as putea sa fac?amintesc ca ne interesam tot timpul si inspectorul de la cercetari penale ne spune ca nu depinde de el.in acest sens ce as putea sa fac?deasemenea la al treilea termen de prelungire a mandatului de arestare a fiului meu sa invocat treaba asta "ca trebuie sa se faca expertiza calculatorului".va multumesc
:offtopic:Va rog nu scrieti mesaje consecutive, aveti butonul edit.
imi cer scuze,nu ma prea pricp.va multumesc de atentionare.

Alte discuții în legătură

Introducerea de droguri de risc in tara sorina dobrican sorina dobrican daca ma poate ajuta cineva ,masura arestari inculpatului se poate face numai in baza declaratiei coinculpatului si a unui invinuit in faza de urmarire ... (vezi toată discuția)
Consum/trafic de droguri vlady_alive vlady_alive ce parere aveti despre arestarea unui tanar de 19 ani care a fumat cu prietenii la chefuri cate o tigara-doua de hasis..(fara a le cere vreun ban in ... (vezi toată discuția)
Prelungirea mãsurii arestãrii preventive Corina Capotã Corina Capotã Credeţi că se justifică prelungirea măsurii arestării preventive numai pentru gravitatea faptei săvârşite de inculpat, gravitate care este ... (vezi toată discuția)