avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procurator de fonduri intr-un contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procurator de fonduri intr-un contract de vanzare cumparare

Sotul meu este procurator de fonduri intr-un contract de vanzare-cumparare al unui apartament pentru nepotul sau minor.A dorit uterior sa-si inscrie un drept de uzufruct,dar notarul a spus ca nu se poate.Care sunt drepturile procuratorului de fonduri si care este natura acestei donatii?
Ultima modificare: Luni, 24 August 2009
fantezism, utilizator
Cel mai recent răspuns: fantezism , utilizator 11:09, 27 Octombrie 2009
Notarul respectiv ori nu s-a uitat cum trebuie in grila de evaluare prima data , ori a doua oara! Cert este ca exista nota interna a Uniunii Nationale a Notarilor Publici pentru taxarea cu 15% reducere fata de valorile din grila notariala.
Gasiti pe internet grilele notariale , pe site-ul www.unnpr.ro
In acest fel puteti sa vedeti la ce valoare este incadrat apartamentul dvs si puteti sa aplicati si reducerea de 15% pentru a obtine pretul de baza!B-)
SUCCES!
=D>
fantezism a scris:

Acum, a intervenit o alta problema.Fiica sotului meu,respectiv mama minorului pe numele caruia s-a facut donatia sumei necesare achizitionarii imobilului,doreste sa vanda acest imobil procuratorului de fonduri,adica tatalui sau (bunicul minorului).

Pana la onorariul notarului, eu cred ca mai aveti o problema.
Minorii nu pot incheia contract de donatie (in calitate de donatori) nici prin reprezentant legal (parinti) si chiar daca s-ar obtine autorizatia autoritatii tutelare.

O sa-mi spuneti ca dvs. vreti sa fie vanzare si nu donatie.
Iar eu o sa va spun ca o sa fie ...doar dupa titlul actului. In rest, actul o sa ..."strige de la o posta" ca e donatie deghizata.
Nu cred ca bunicul are de gand sa puna pretul de cumparare intr-un cont pe numele minorului vanzator, din care mama (reprezentant al minorului) sa traga fiecare leut dand socoteala pentru el autoritatii tutelare. Dati-mi voie sa ma indoiesc. Ori, daca nu se intampla asa...aia nu e vanzare.

Adica sunteti pe cale de a da notarului o palarie (mai mica sau mai mare) de bani pentru un act ...nul.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
romascanu, moderator
Va multumesc !
Doamna Romascanu,fiti ,va rog, atenta si nu va pronuntati daca nu cititi mesajul pana la capat. Minorul in cauza este DONATAR si nu DONATOR.Nu confundati termenii juridici.M-ar fi interesat parerea dumneavostra cu privire la incuviintarea data de AUTORITATEA TUTELARA ,mamei minorului ,de a accepta donatia facuta de bunicul matern.Minorul are si tata.Nu trebuia sa fie reprezentat de ambii parinti ?
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2009
fantezism, utilizator
Am gasit grila de preturi si ma intreb acum ,daca eu gresesc sau ambii notari au gresit in privinta evaluarii celor 2 apartamente.La pag.117,Zona TITAN,Subzona Baba Nocac, in anexa 47/2,apartamente conf.1, am mai multe variante.
Blocul cu pricina este situat pe bd.Nicolae Grigorescu,intre BD.Basarabiei si C.Brancusi.Cred ca anexa 47/2 ,de la pag.117,este cea corecta.
Acum ,ap.de 2 cam.este situat la etajul 4, intr-un bloc P+10,construit inainte de 1977,iar cel de 3 camere este situat la etajul 1 in acelasi bloc.
La ap.de 2 cam.am doua preturi: pretul de baza=80.952 Euro si pretul de 77.000 Euro( pentru etaj intermediar si bloc construit inainte de 1977).La care dintre preturi se aplica reducerea de 15% ?

Alte discuții în legătură

Grila notar ombladoon ombladoon Buna ziua, As dori sa aflu suma impozitul ce trebuie platit (aproximativ) pentru o donatie(sau act de vanzare cumparare) a unui apartament de 2 camere in ... (vezi toată discuția)
Cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? indiraindii indiraindii cu ce suma minima poate o mama sa vanda fiului ei un apartament de 2 camere in oras? (vezi toată discuția)
Proprietar minor Bucklucica Bucklucica Buna ziua!Expun urmatoarea situatie: sotul meu are jumatate de casa, iar mama lui cealalta jumatate.Noi avem un copil de 2 ani jumatate.Se poate ca mama ... (vezi toată discuția)