avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... nup
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

nup

revin acum am citit sentinta instantei de neincepere a urmaririi penale ce ma mira ca a dat asa verdict problema e ca la noi in romania trebuie sa ai bani grei sa ti permiti un avocat bun deci in concluzie vecinul meu s a ales mutilat pe viata si trebuie sa plateasca si cheltuielile de judecata ce mai poate face ca in decizie scrie ca e definitiva si mai scrie ca plangerea e nefondata ,cum se poate ca un judecator sa vada cercificatul medico -legal si sa dea asa o decizie si mai ales a vazut victima in ce stare e ce trebuie sa faca el acum sa s faca dreptate singur E o mare problema la noi justitia ajungem sa fim mutilati pe strada sa fim omorati si cine ne apara procurorul care nu a luat nici o masura in acest caz tot ce vreau sa intreb e mai poate face ceva legal impotriva acestei deciziisi ce anume
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:41, 9 Septembrie 2016
Din ce inteleg eu aici, situatia ar fi ca:
- initial s-a cercetat fapta sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la omor

- apoi s-a dat clasare pentru aceasta fapta si organul judiciar si-a declinat competenta catre parchetul de pe langa judecatorie, respectiv din raza unei instante mai mici, ca sa intelegeti

- avocatul a atacat ordonanta, iar judecatorul a mentinut solutia data de procuror, insa, atentie, insa cauza penala va continua sub aspectul savarsirii unei alte infractiuni, adica vatamare corporala, cu alte cuvinte nu s-a terminat povestea.

Cat despre schimbarea incadrarii, din tentativa la omor in vatamare corporala, nu pot sa ma pronunt, insa de obicei daca faptuitorul te taie la mana nu este egal cu tentativa la omor. Tentativa la omor ar fi fost daca lovitura viza o zona vitala, cap, gat, artere, carotida, etc

Insa una peste alta, din ce ati povestit reiese ca urmarirea penala va continua cu privire la infractiunea de vatamare corporala.
(insa este curios de ce procurorul nu a schimbat prin ordonanta incadrarea fara sa mai dea clasare la prima incadrare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala grava sau tentativa de omor? GEOSTOIAN GEOSTOIAN va rog sa ma ajutati.acum 2 sapt fratii mei au avut o altercatie la un bar.Ei. au fost primii agresati.dar in urma conflictului unul dintre agresori a fost ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre vatamare corporala grava si tentativa de omor? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Mama a fost agresat si in urma certificatului medico-legal obtinut s-a stabilit ca i-a fost pusa viata in primejdie si i s-au acordat 16-18 zile de ingrijiri ... (vezi toată discuția)
Agresiunea Statescu Statescu Buna ziua! Intr-o altercatie sunt 2 agresori si 2 victime ale agresiunii. Unul dintre agresori loveste cu un pumn prima victima, care cade la pamant.. ... (vezi toată discuția)