Buna ziua, sunt un bolnav cronic, boala aparuta in timpul stagiului militar, in luna a 10 documentele care dovedesc acest lucru , problema este in felul urmator vreu sa dau in judecata ministerul aparari nationale dar nu stiu daca se poate face acest lucru acum sunt an de zile (10 ani) de atunci ,eu nu am putut da armata in judecata atunci starea mea de sanatate erea foarte grava am stat in spital 1 ani de zile . am avut 3 come si apoi o semi paralizie pe picior stang , iar capacitatea mea fizica si mentala erea subreda atunci ma gandeam decat la viata acuma ma gandesc ca trebuie sa rezist sa pot face un transplant sa nu fiu un mediocru in lumea asta . Se mai poate da in judecata acum pentru traumele suferite fac dializa de 3 ori pe saptamana , fac naveta 100km poate si mai bine de 3 ori pe saptamana , iar faptul ca sunt decazut psihic acuma ma face sa ma intreb daca pot da in judecata armata daca imi pot permite si eu sa fac un transplant sa imi iau o casa sa duc o viata normala sa pot fi un cetatean integru si moral asa cum am fost , e o poveste lunga de spus si stiu sigur ca sau facut abuzuri mari la chemarea mea in armata , este o discutie de ansamblu povestea nu o pot spune in 3 randuri dar vreu sa stiu daca exista cineva care ma poate ajuta aici ?
Sau indruma , ma iertati daca am gresit cu ceva dar ma simt asa de disperat si singur . un om al nimanui
O zi buna va doresc multa sanatate Doamne ajuta
Inteleg ca diagnosticul de boala este cel care se mentioneaza inclusiv in livretul militar.
Din pacate, nu va pot ajuta altfel decat cu un sfat, care in prezent este cel pe care vi l-am dat deja si anume sa faceti o cerere scrisa la MAPN pentru un ajutor.
Se poate calcula retroactiv ? , Sau ceva in genul sa se calculeze din urma .. prin spitalul militar am fost clasat .documente exista si livretul meu militar . dar nu retin daca acolo scrie asta .
Eu ma gandeam sa cer daune materiale .. pentru trauma provocata de boala asta , sunt aproape mort daca nu fac Dializa .Nu este normal sa nu existe o alta calea .
Mi-a distrus viata am 31 de ani prin spitale, am umblat am cheluit bani multi sa incerc sa ma fac bine de 11 ani tot umblu .E o trauma care o traiesc , offf ... sincer .. vreua sa mor , aici nu exista dreptate ..
Multumesc mult pentru ajutor Domnule Gigi Popa , sa va dea Dumnezeu sanatate , fericire si credinta
Nu am de unde sa stiu ce va hotari MApN/ ministrul apararii referitor la memoriul pe care il veti depune dvs., legat de ajutorul material solicitat. Documentele de clasare a dvs., inteleg ca sunt legate doar de cazul de boala inregistrat in perioada satisfacerii stagiului militar obligatoriu.
Pentru a deschide o actiune in instanta impotriva MApN si sa cereti daune materiale si/ sau daune morale trebuie sa detineti documente care sa ateste ca boala de care suferiti in prezent a survenit din cauze care tin strict de conditiile existente in perioada respectiva/ la momentul declansarii bolii.
In conditiile in care nu s-a inregistrat ca boala profesionala si/ sau accident de munca, eventuala dvs. actiunea in instanta este de presupus ca nu va fi admisa.