avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Durata cercetari penale.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Durata cercetari penale.

Am facut o plangere impotriva unei ord. a procurorului.
Instanta (jud. de cam. preliminara) mi-a admis plangerea si a trimis cauza catre parchet pentru completarea U.P.
Pana acum, parchetul inca nu a mai facut nimic, nu ii pasa procurorului de cercetari u.p.

Conform datelor furnizate mai sus, care este pasul de facut in acest caz? Cum pot grabi si accelera U.P. pe care judecatorul a trimis-o catre parchet spre completarea U.P.?
Cel mai recent răspuns: _Alin_ , utilizator 08:41, 7 Noiembrie 2016
eusaisapte a scris:

Daca nu face nimic in 30 de zile cereti sa fie schimbat procurorul. Orice petitie se solutioneaza intr-un fel sau altul in 30 de zile, deci macar intre actele de procedura intr-o petitie complexa ca plangerea penala trebuie sa fie maxim 30 de zile. Eu pot solutiona un dosar penal intr-o zi, doua, maxim trei daca depinde doar de mine. Nu primesc alte dosare daca sunt ocupat

art. 64 din Legea 304/2004
(4) Lucrarile repartizate unui procuror pot fi trecute altui procuror în urmatoarele situatii:
c) lasarea cauzei în nelucrare în mod nejustificat mai mult de 30 de zile.

Multumesc, au trecut mai mult de 30 de zile, iar dupa cele 30 de zile cand am fost la parchet sa vad ce se intampla cu dosarul, jandarmii de serviciu mi-au zis ca procurorii sunt in greva pe perioada nedeterminata #-o , iar daca ar fi sa fac cerere de a fi trecuta lucrarea catre alt procuror daca in 30 zile nu rezolva, cu siguranta ca iar se reia acest fapt, iar cu intarziere, apoi trebuie sa fac iar alta cerere de repartizare a lucrarii catre alt procuror.
Cat credeti ca mai pot continua asa?

adisan a scris:

Faceți așa cum v-am spus o cerere privind stadiul dosarului și de urgentare a soluționării.

Dar o cale de atac la instanta cu o contestatie privind durata de intarziere a cercetarii penale nu se regaseste in nici o lege?
Eu doresc sa merg pe baza unei legi din C.P.P. la instanta de judecata, si sa solicit ca in respectiva baza a legii, judecatorul sa solicite dosarul in cauza de la parchet spre a fi judecat, adica sa se inceapa judecata.

Ma gandesc si la faptul ca odata ce judecatorul de camera preliminara mi-a admis plangerea impotriva ordonantei procurorului, acesta a trimis dosarul la parchet spre a fi completata urmarirea penala, dar nu trebuia ca in solutie, judecatorul sa fi scris ca obliga parchetul ca pana la data de X (1-2-3 luni) dosarul sa fie finalizat cu cercetarile penale. Se putea si asa?
eusaisapte a scris:

Daca nu face nimic in 30 de zile cereti sa fie schimbat procurorul. Orice petitie se solutioneaza intr-un fel sau altul in 30 de zile, deci macar intre actele de procedura intr-o petitie complexa ca plangerea penala trebuie sa fie maxim 30 de zile. Eu pot solutiona un dosar penal intr-o zi, doua, maxim trei daca depinde doar de mine. Nu primesc alte dosare daca sunt ocupat

art. 64 din Legea 304/2004
(4) Lucrarile repartizate unui procuror pot fi trecute altui procuror în urmatoarele situatii:
c) lasarea cauzei în nelucrare în mod nejustificat mai mult de 30 de zile.

M-am uitat la art. si legea indicata mai sus, (art. 64 din Legea 304/2004), si nu am gasit scris asa ceva.
Cumva ati gresit art. si legea?

Am citit de aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de soluționare a urmaririi penale. Tarzan2012 Tarzan2012 Dupa ce judecatorul de camera preliminara admite plangerea impotriva ordonantei procurorului, trimițând cauza din nou la procuror spre a completa urmarirea ... (vezi toată discuția)
Termen contestatie tegiversare u.p. Narcisa_ Narcisa_ Instanta a admis plangerea si a trimis dosarul la parchet unde a dispus inceperea U.P. De la data de cand dosarul se afla la parchet, au trecut 9 luni de ... (vezi toată discuția)
Calea de atac Just-drept Just-drept La un dosar penal, procurorii de la P. Tribunal au emis ordonanta de n.u.p. S-a atacat la instanta Tribunalului, iar judecatorul de camera preliminara a ... (vezi toată discuția)