In cazul concedierii individuale pe motive care nu tin de persoana salariatului efectuata in temeiul art.65 (1) din Codul muncii, va rog sa-mi confirmati daca urmez pasii corecti :
- decizie desfiintare post
In acest caz trebuie sa inmanez un exemplar salariatului, respectiv trebuie sa precizez termenul in care poate fi contestata ?
sau nu mai intocmesc o asemenea decizie si doar specific in previz ca a fost desfiintat postul?
- preavizul in temeiul art.75 (1) ;
Cum e mai corect, sa-l intocmesc sub forma de notificare adresata direct salariatului sau tot ca o decizie a angajatorului ?
- dupa intocmirea deciziei de incetare a cim. ma mai adresez AJOFM-ului pt reorientarea profesionala a salariatului avand in vedere ca e vorba de concediere individuala ?
La stabilirea numărului efectiv de salariaţi concediaţi colectiv, se iau în calcul şi acei salariaţi cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului, cu condiţia existenţei a cel puţin 5 concedieri.
Prima si a doua concediere sunt concedieri colective, iar ultima este o concediere individuala.
Scuze dar nu inteleg diferenta..Cum adica prima si a doua concediere e colectiva....prima concediere este in 28 iunie, a doua in 27 iulie si a 3-a in 3 august...adica in fiecare luna inceteaza cim a 5 angajati prin concediere.Nu vad diferenta .
Pai da dar la prima sunt 25 de salariati din care concediez 5.....in codul muncii spune ca de la 10 concedieri in sus este colectiva .
La a doua raman 20 dar la fel doar 5 sunt concediati deci tot individuala e .
La a treia raman 15 si tot 5 concediati deci tot individuala e..
Concediere art.65
pirko
Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)