avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere individuala art.65 (1) Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere individuala art.65 (1) Codul muncii

Buna ziua !

In cazul concedierii individuale pe motive care nu tin de persoana salariatului efectuata in temeiul art.65 (1) din Codul muncii, va rog sa-mi confirmati daca urmez pasii corecti :

- decizie desfiintare post
In acest caz trebuie sa inmanez un exemplar salariatului, respectiv trebuie sa precizez termenul in care poate fi contestata ?

sau nu mai intocmesc o asemenea decizie si doar specific in previz ca a fost desfiintat postul?

- preavizul in temeiul art.75 (1) ;
Cum e mai corect, sa-l intocmesc sub forma de notificare adresata direct salariatului sau tot ca o decizie a angajatorului ?

- dupa intocmirea deciziei de incetare a cim. ma mai adresez AJOFM-ului pt reorientarea profesionala a salariatului avand in vedere ca e vorba de concediere individuala ?


Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:32, 31 Mai 2018
La stabilirea numărului efectiv de salariaţi concediaţi colectiv, se iau în calcul şi acei salariaţi cărora le-au încetat contractele individuale de muncă din iniţiativa angajatorului, din unul sau mai multe motive, fără legătură cu persoana salariatului, cu condiţia existenţei a cel puţin 5 concedieri.

Prima si a doua concediere sunt concedieri colective, iar ultima este o concediere individuala.
Scuze dar nu inteleg diferenta..Cum adica prima si a doua concediere e colectiva....prima concediere este in 28 iunie, a doua in 27 iulie si a 3-a in 3 august...adica in fiecare luna inceteaza cim a 5 angajati prin concediere.Nu vad diferenta .
Diferenta este la numărul total de salariati

După prima rămân 20...După a doua rămân 15.
Pai da dar la prima sunt 25 de salariati din care concediez 5.....in codul muncii spune ca de la 10 concedieri in sus este colectiva .
La a doua raman 20 dar la fel doar 5 sunt concediati deci tot individuala e .
La a treia raman 15 si tot 5 concediati deci tot individuala e..

Eu asa vad lucrurile.
Si la alin.2 art.68 nu va raportati ?

Alte discuții în legătură

Concedierea unui salariat de care societatea nu este multumita clopotzel clopotzel Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa faca o societate care vrea sa concedieze un salariat. Societatea respectiva are un salariat de care ... (vezi toată discuția)
Preaviz sau decizie de concediere? mircea007 mircea007 Buna ziua, am nevoie foarte mare de ajutor deoarece sunt pus intr-o situatie fara precedent, cred....m-am angajat pe 1 Septembrie la o societate comerciala, ... (vezi toată discuția)
Concediere art.65 pirko pirko Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)