avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire-partaj succesoral - cota descendent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire-partaj succesoral - cota descendent

buna seara

tatal meu a murit acum 1 an jumatate,mama a ramas in garsoniera,bun comun,eu am dreptul la casa?

si daca cumva a instrainat o fara sa spuna ca ma are pe mine mai pot avea dreptul sa cer despagubire
Totusi, nu vreti sa va interesati intai sa vedeti care e situatia garsonierei ca sa vedeti concret daca a instrainat-o decat sa tot repetati aceeasi intrebare pe forum ?
Puteti sa va cereti partea si daca are sau nu de unde sa v-o dea.
mergeti la cartea funciara si cereti un extras pt informare, apoi mergeti la un notar de pe raza ultimului domiciliu al decedatului si incepeti procedura pt dezbaterea mostenirii. Daca nu exista intelegere, veti dezbate succesiunea in instanta apoi.
Daca mama nu are de unde plati sulta, veti apela la un executor pt a pune in executare hotararea.
Mama va ramane pe strada cu restul de bani obtinuti din vanzare.
Dvs veti ramane doar cu partea ce o obtineti dupa tata.

Ultima modificare: Duminică, 9 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
:rtfm:Interventie moderator.
Desi v-am rugat sa respectati Regulamentul forumului, ati deshis din nou un topic pe aceeasi tema, prin urmare ati incalcat din nou pct.3.3.
Joha a scris:

Fiind bun comun cu tatal dvs nu putea sa o ibnstraineze fara sa dezbata succesiunea dupa acesta. Vorbiti cu dansa dezbtateti succesiunea dupa tatal dvs si asa veti deveni coproprietara cu mama dvs. Insa fiind bun comuna dansa va detine 5/8 din imobil si dvs 3/8. La decesul ammei dvs fiind singurul copil veti mosteni cota parte a dansei. daca dupa dezbateea succesiunii doriti sa faceti partajul si mama nu doreste sau nu are unde sa stea mergeti in instanta pentru aceasta si va hotari instanta.

danpopescu2011 a scris:

Daca garsoniera este bun comun cu tatal dvs. aveti dreptul la 3/8 iar mama la 5/8 din total garsoniera.Trebuie facuta mai intai succesiunea si daca nu va intelegeti amiabil faceti actiune la instanta ptr.iesire din indiviziune.Aveti dreptul la despagubire in cota de 3/8 din total valoare garsoniera.

oana1920 a scris:

tocmai am aflat ca tata inainte sa moara a vandut casa ce pot face?mai am vreun drept

Joha a scris:

prin ce act a instrainat o si cui?

oana1920 a scris:

cred ca vanzare cumparare,la cineva strain de familie

Joha a scris:

nu mai aveti ce face.

oana1920 a scris:

si daca cumva a instrainat o fara sa spuna ca ma are pe mine mai pot avea dreptul sa cer despagubire?totusi a facut un fals in acte?sa declari ca nu ai mostenitori cand de fapt sunt eu?

Joha a scris:

nu are a face daca ai mostenitori sau nu. nu exista niciun fals in acte. si dvs puteti sa vindeti bunurile dvs fara sa tineti seama de mostenitorii dvs. orice persoana poate dispune cum doreste de bunurile sale.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire- casatorie - partaj Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, As vrea sa ma casatoresc . Am (acum ,inainte de casatorie) , casa,terenuri si bani la banci . Am si copil din prima casatorie. As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Partaj lilianna81 lilianna81 exista 2 parti intr-un dosar , una dintre parti primeste zestre inainte de colectivizare un teren pentru care i se emite titlu de proprietate Parintii partilor ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin proprietar fara a dezbate succesiunea? cherciu cherciu Cum devin proprietar in situatia in care unchiul sotiei vrea sa ne faca acte dar in certificatul de mostenitor apare el si mama sa care e decedata Cum ocolesc ... (vezi toată discuția)