avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriptie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriptie

Am urmatoarea intrebare daca ma puteti ajuta, va rog:

Sa zicem ca luna aceasta o persoana este condamnata 1 an cu executare, pentru o fapta de inselaciune, insa in luna noiembrie se prescrie fapta (trec cei 10 ani de la comiterea faptei), in acest caz se poate solicita intreruperea executarii pedepsei pe motivul ca s-a prescris fapta? Sau trebuie sa stea 1 an de zile conform hotaririi judecatoresti?
Cel mai recent răspuns: xXx2013 , utilizator 21:17, 6 Februarie 2017
Imi cer scuze 01.10.2017.
Da, s-a fixat primul termen pe camera.
Sunt cred 6-7 martori in dosar, 2 inculpati.

Exista sanse sa nu se dea o sentinta definitiva intr-un an de zile, si astfel sa intervina prescriptia?

[edit : conexare mesaje succesive]
Ultima modificare: Vineri, 16 Septembrie 2016
trandafir2, moderator
Exista sanse sa nu se dea o hotarare definitiva la fel cum exista sanse sa se dea o hotarare definitiva, insa daca rechizitoriul este intocmit corespunzator, timp este suficient.
Revin cu o intrebare legata de aceasta speta.

Se va face medierea privind inselaciunea si achitarea prejudiciului. In acest caz stiu ca se inlatura raspunderea penela si civila pentru partea de inselaciune.
Unul dintre inculparti este acuzat doar de inselaciune, iar celalalt de inselaciune si fals: Art. 322 alin. 1 CP. cu aplic. Art. 35 şi art. 5 C.P.

Pentru infractiunea prevazuta la art 322 Falsul in inscrisuri sub semnatura privata, termenul de prescriptie este cel de la pedeapsa principala (inselaciune)?

S-ar putea merge aici pe vechiul cod penal unde predeapsa parca era 3 luni - 2 ani? si ar putea interveni prescriptia?
Stiu ca s-a dat o lege prin 2008 in care s-a modificat termenul de prescriptie a raspunderii penale de la 1 o data + jumatate pedeapsa, la de 2 ori pedeapsa ori cate interventii au intervinit.

Fapta asa cum spuneam a fost in septembrie 2008.

In cazul de fata se poate pune in discutie prescriptia? Sau se poate obtine o pedeapsa cu amenda?
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns?
Up!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac pentru hotarare definitiva , curtea de apel??? catalin_marcel catalin_marcel Buna ziua , as avea niste intrebari , sper sa ma poate ajuta cineva. Am fost condamnat recent la 2 ani de inchisoare cu suspendarea executarii intr-un dosar ... (vezi toată discuția)
Prescripţia executarii pedepsei împiedică anularea suspendării ... florinelteaca florinelteaca Prescripţia executarii pedepsei împiedică anularea suspendării executării pedepsei sub supraveghere? Bună seara! Am avut o condamnare sub supraveghere ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal vs vechiul cod penal xuser xuser Stiu ca se aplica legea ceea mai favorabila pentru inculpat dar intrebarea mea este cum se va calcula termenul de reabilitare? dupa noul cod penal sau dupa ... (vezi toată discuția)