Am urmatoarea intrebare daca ma puteti ajuta, va rog:
Sa zicem ca luna aceasta o persoana este condamnata 1 an cu executare, pentru o fapta de inselaciune, insa in luna noiembrie se prescrie fapta (trec cei 10 ani de la comiterea faptei), in acest caz se poate solicita intreruperea executarii pedepsei pe motivul ca s-a prescris fapta? Sau trebuie sa stea 1 an de zile conform hotaririi judecatoresti?
Exista sanse sa nu se dea o hotarare definitiva la fel cum exista sanse sa se dea o hotarare definitiva, insa daca rechizitoriul este intocmit corespunzator, timp este suficient.
Se va face medierea privind inselaciunea si achitarea prejudiciului. In acest caz stiu ca se inlatura raspunderea penela si civila pentru partea de inselaciune.
Unul dintre inculparti este acuzat doar de inselaciune, iar celalalt de inselaciune si fals: Art. 322 alin. 1 CP. cu aplic. Art. 35 şi art. 5 C.P.
Pentru infractiunea prevazuta la art 322 Falsul in inscrisuri sub semnatura privata, termenul de prescriptie este cel de la pedeapsa principala (inselaciune)?
S-ar putea merge aici pe vechiul cod penal unde predeapsa parca era 3 luni - 2 ani? si ar putea interveni prescriptia?
Stiu ca s-a dat o lege prin 2008 in care s-a modificat termenul de prescriptie a raspunderii penale de la 1 o data + jumatate pedeapsa, la de 2 ori pedeapsa ori cate interventii au intervinit.
Fapta asa cum spuneam a fost in septembrie 2008.
In cazul de fata se poate pune in discutie prescriptia? Sau se poate obtine o pedeapsa cu amenda?