avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in perioada de preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in perioada de preaviz

Buna ziua,
Multumesc mult pentru raspunsurile date la subiectul anterior. Insa datorita acestei "crize financiare" ne confruntam cu diverse probleme legate de locul de munca.
Si cum din pacate majoritatea angajatorilor incearca sa evite cheltuieli indiferent de situatia economica atunci ne fac sa ne interesam noi pentru drepturile noastre.
Intrebarea mea este. In timpul preavizului (concedierea a fost facut in conformitate cu art. 55 lit. c coroborat cu art. 65 din codul muncii) intervine un concediu medical. Stiu ca se suspenda preavizul, datorita suspendarii contractului de munca pe perioada medicalului. Insa daca medicalul dureaza mai mult, sa presuspunem 2 luni, ce se intampla cu drepturile banesti din perioada preavizului si salariu compensatoriu, in cazul in care societatea se lichideaza in aceste doua luni. Vor mai fi platite la finele medicalului? Sa zicem ca este in imposibilitatea de a plati ce se intampla? Se procedeaza la incheierea contractului de munca indiferent daca angajatul este in medical daca firma se inchide?
Mutlumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:06, 8 Iunie 2011
M-a instintat ca incep perioada de preaviz dupa terminarea concediului medical,prin posta cu confirmare de primire.Daca refuz alt post mai beneficiez de somaj?Ma gandesc totusi ca firma nu va intra in faliment si mi s-a restructurat postul pe motive de reorganizare.Eu sunt gravida,am anuntat angajatorul in scris inainte de a intra in concediu medical.De aceea intreb daca mai benefiziez de somaj,pt ca apoi sa i-au CCC.
1. Refuzul unui alt post nu afecteaza nicicum dreptul la somaj.

2. Daca sunteti gravida si adus la cunostinta in scris, oficial, acest lucru anagjatorului, nu au dreptul legal s ava concedieze (cu exceptia situatiei in care ar intra in falimnet) X-(

3. daca aveti stagiu de 12 luni pentru somaj, veti putea beneficia de somaj si in timpul somajului vi se poat plati concediile medicale sau de maternitate.,
deasemena somajul este stagiu pentru CIC, de care veti putea beneficia in somaj fiind.

4. decizia de concediere o puteti contesta in instanta, in termen de 30 de zile de la primirea ei si veti avea 100% succes de cauza, pentru ca este ilegal sa va concedieze in situatia dvs fiind clar protejata de lege fata de concedieri.

5. personal, cred ca este mai util sa faceti cunsiocut anagajatorului ca deorece ati instiintata in scris asup[ra starii de graviditate, nue ste legal sa ia masuara concedierii.
eu am solicitat incetarea contractului, oricum, m-ati la murit si va multumesc!!!!:bow:
se poate acorda concediu medical unui salariat care a beneficiat de concediu de odihna fiind angajat de 6 luni?
Da, se poate acorda concediu medical unui salariat angajat numai de 6 luni ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal/lichidare firma ianliana ianliana Buna ziua am o nelamurire: ce se intampla cu salariata aflata in concediu de risc maternal in cazul in care firma isi inceteaza activitatea? (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Concedierea unei femei insarcinate Paduraru_Mihai Paduraru_Mihai Sotia este angajata la o firma din 2006 pe postul de casier ocupand si postul de barman in acelasi timp. Firma are 2 angajati din care cealata perosana este ... (vezi toată discuția)