avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concubinaj-in caz de decesul unuia ,drepturi la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concubinaj-in caz de decesul unuia ,drepturi la mostenire al celuilalt.

Socrul meu traieste in concubinaj.Sotul meu este singurul copil al socrului meu.In cazul decesului socrului meu, concubina are drept la mostenirea bunurilor mobile si imobile ale socrului meu?
Cel mai recent răspuns: Cristea Rodica53 , utilizator 10:27, 17 Mai 2019
Daca un barbat a trait in concubinaj cu
o femeie timp de un an,apoi s-au casatorit si au trait impreuna 24 de ani,femeia a decedat. In perioada de un an,cat au trait in concubinaj au cumparat apartamentul doar pe numele ei,exista posibilitatea ca el sa aibe dreptul la apartament,in cazul in care merge in justitie si dovedeste ca a locuit aici cand s-a cumparat ap. si apoi s-a casatorit. Mentionez ca femeia decedata,are 2 copii dintr-o casatorie anterioara concubinajulu si o fiica rezultata cu concubinul care i-a devenit sot.In justitie se poate face dovada cu martori,contract de gaze si electrica,ca au convietuit la data cumparari apartamentulu. Multumesc anticipat,pentru raspuns!
Dificil sa dovedeasca bun comun. Era bine de rezolvat cat traia sotia.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri concubinaj Ziva Ziva Buna seara. Dupa 8 ani de concubinaj m-am hotarat sa pun capat relatiei. Nu avem copii impreuna, dar acum 6 ani ani inceput constructia unei case, pe care am ... (vezi toată discuția)
Mama a stat in concubinaj 18 ani cu un barbat care a decedat, ... dutu33 dutu33 mama a stat in concubinaj 18 ani cu un barbat care a decedat, in apartamentul acestuia.el are ca rude 2 frati si 3 copii. Ce drepturi mai are privind ... (vezi toată discuția)
Succesiune robertanicoleta robertanicoleta in urma decesului unei persoane concubina are drepturi asupra bunurilor mobile si imobile ale defunctului ? ' (vezi toată discuția)