avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatia copilului fata de intretinerea parintelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatia copilului fata de intretinerea parintelui

buna ziua.
+o persoana (50 ani) a facut un accident vascular cerebral si de 3 saptamani este imobilizat la pat intr-un spital in romania, fara a putea sa se miste si fara a i se dea sperante de revenire. nu se poate descurca singur, fiind dependent de ajutorul unei persoane.
+nu are venituri si nu a contribuit la sistemul de pensii din romania. este divortat, are un copil major si un frate care locuieste in alta tara. pe fratele sau nu il intereseaza, iar copilul nu are posibilitatea materiala sa-l intretina, avand ca venit salarul minim pe economie.
+ tatal copilului nu a platit niciodata pensie alimentara si nu a ajutat in niciun fel la cresterea si educarea lui. pana acum un an, tatal a petrecut ulttimii zece ani in afara tarii fara a tine legatura cu copilul. nu cred ca are posibilitatea de a obtine pensie nici din tara in care este rezident.
+dosarele pentru pensia de boala si de handicap solicita si actul de externare din spital, iar internarea intr-un azil de stat nu se poate face fara acestea (in conditiile in care si aici ar mai trebui completata o suma lunara de aproape 300 lei pe luna) iar in unul privat nu are posibilitatea de a plati (pentru persoane imobilizate minim 2000 lei pe luna incluzand si medicamente). demersurile de internare intr-un azil de stat dureaza mai mult de 60 zile, dar din momentul in care a fost externat, iar raspunsul poate fi si negativ.
+ avand in vedere ca pentru externarea lui se fac presiuni din parte spitalului asupra copilulii, sa-l ia pe tatal sau din spital, pe motiv ca are obligatii legale de intretinere a lui, va rog sa-mi spuneti daca din punct de vedere legal copilul are obligatii in acest sens si care sunt acestea, sau daca exista si posibilitatea de a-l lasa in grija statului. ce se intampla daca copilul nu il ridica din spital?
multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
ali18ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cici Radoi , Alte profesii 06:58, 27 Septembrie 2016
dintre toate variantele pe care le-am gasit, singura posibila si rationala e cea pe care mi-ati dat-o si dvs. multumesc celor care mi-au raspuns pentru informatii si bunavointa.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2016
ali18ro, utilizator
Sitmate domn ca sa rezolvati problema adresativa patriarhiei romane faceti un memoriu si sigur acest om batran si bolnav va fi preluat intrun azil de pe langa una din manastirile din tara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil obligat sa intretina parintele jaguarxkr jaguarxkr Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Parintele, a divortat de mama naturala a copilului cand acesta avea varsta de 11 ani. Parintele s-a recasatorit si a dus ... (vezi toată discuția)
Obligație fiu fata de parinte Lascu Adriana Lascu Adriana Bună ziua, În cazul în care fiul este pensionat pe caz de boala în urma unui accident de munca și tatăl acum este bolnav psihic și nici nu se mai poate ... (vezi toată discuția)