avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloane incalzire comune cu ''basici''
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloane incalzire comune cu ''basici''

Buna ziua,

In urma cu câțiva ani in blocul in care locuiesc si dețin un apartament, s-au schimbat coloanele de încălzire. La scurt timp aceste țevi de plastic au format basici. Un instalator m-a sfătuit sa solicit schimbarea acestor țevi deoarece prezintă un risc ridicat de explozie. Menționez ca aceste țevi sunt externe, nu sunt îngropate in perete si nu doar riscul de inundație ar fi o problema ci și pericolul de a fi surprins de apa fierbinte care circula pe aceste țevi.

Am prezentat situația președintelui de asociație însa răspunsul a fost unul negativ, acesta motivând ca in interior țevile sunt bune si nu vor exploda. Din ce am putut eu afla aceste țevi reprezinta un bun comun care cade in gestiunea asociației si nu ar trebui sa ma rog cu cerul si pământul de ei sa le schimbe. Va rog sa ma ajutați in rezolvarea acestei probleme, ce documente trebuie sa întocmesc si care este procedura ca sa nu mai întâmpin refuzuri.

Va mulțumesc anticipat.
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: georgetaexpertcontabil , utilizator 21:55, 9 Octombrie 2016
Materialul folosit la coloane este sigur PPR cu insertie de Al. Dar acest PPR este de calitate foarte proasta (PPR - China) , foarte multe persoane au avut probleme din cauza acestui material , 'basicile ' se vor mai mari si in timp se pot sparge ,adevarat ca sub ele sunt fisuri micrometrice dar ... nu se stie cum poate reactiona materialul in functie de temperatura si presiunea din instalatie .
Din dorinta de a economisi , administratia a cumparat un material foarte ieftin , sau au fost pacaliti de firma care a executat instalatia. In concluzie si ca vrea presedintele sa le schimbe si ca nu mai devreme sau mai tarziu acestea vor incepe sa picure in zona ' basicilor si o sa trebuiasca inlocuite . Tevile in prima faza nu vor exploda , vor incepe sa picure mai tare de la o zi la alta , prblema , consta in faptul ca se poate intampla acest lucru cand nu sunteti acasa si in acest caz o sa inundati vecinii , sau daca prin absurd una din fisuri se mareste brusc si in raza ei se afla cineva pote fi ranit prin oparire.
Cumparati materiale de instalatii de la Romstal ( sau alte magazine de profil acreditate , nu de la magazine sau depozite fantoma) si nu o sa mai aveti probleme .Materialele sunt mai scumpe dar merita , ai siguranta si garantie .
Ce am scris mai sus , sustin deoarece sunt ing. in domeniu instalatiilor si am avut foarte multe lucrari de inlocuire a acestor tevi de proasta calitate .
Ultima modificare: Marți, 27 Septembrie 2016
NDoru, utilizator
Faceți cererea în dublu exemplar. În cazul în care refuză primirea ei, îl anunțați că îi faceți reclamație penală pentru abuz în serviciu, atât la Procuratură (în primul rând), cât și la Biroul Asociațiilor de Proprietari din cadrul Primăriei deoarece este obligat de Legea 230 să rezolve aceste probleme. Pentru mai multă siguranță puteți să trimiteți cererea și prin poștă cu confirmare de primire.
Mai puteți să-l anunțați că-i veți cere daune în caz de, ”ferească D-zeu”, cedează acele țevi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecin care nu colaboreaza ContSters335168 ContSters335168 Buna ziua Acum 3 luni am cumparat un apartament si am inceput renovarea .Mentionez ca apartamentul are nevoie de renovare totala ,a fost neglijat de ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care sa se refere la asa ceva? cerul cerul Cand se efectuaeaza o reparatie la coloanele de apa comune din bloc exista niste dispozitii legale? Se poate inlocui teava de metal cu orice(pexal etc)?Se ... (vezi toată discuția)
Schimbare tevi coloana principala bloc Coco0588 Coco0588 Buna ziua! In anul 2016, am cumparat un apartament prin programul Prima casa in zona Piata Sudului. Acest apartament a fost renovat de la zero. In iarna ... (vezi toată discuția)