avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Unde se plateste taxa judiciara de timbru si ce se ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Unde se plateste taxa judiciara de timbru si ce se intampla daca nu se achita

Buna ziua! Am apelat la instanta pentru partajul bunurilor comune, si am obtinut ajutor public judiciar. In timpul procesului, fostul sot a fost de acord cu medierea si am apelat la un mediator, partajul finalizandu-se tot in instanta, care doar a aprobat acordul de mediere. In hotararea ce am primit-o, se specifica ca acea taxa de timbru ce initial imi fusese scutita dela plata, trebuie sa o platesc catre stat. Nu se specifica insa unde. Intrebarea mea este urmatoarea: nu apare acest debit nici la impozite si taxe, nici la ANAF, unde ar trebui platita? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:32, 28 Septembrie 2016
Buna ziua,
Taxa judiciara de timbru este venit la bugetul local.
In functie de localitatea in care locuiti veti plati acea taxa fie prin posta, cec sau la taxe si impozite locale.
Intrebati la grefa instantei care v-a judecat sau la primaria locala unde trebuie platita.
Ce se intampla daca nu platesc? Datoria nu apare nicaieri, in afara de hotararea instantei.
Buna ziua,
Nu vi se elibereaza sentinta legalizata.
Datoria va apare la taxe si impozite locale.
Sentinta definitiva mi s-a eliberat, iar ultima data cand am intrebat la impozite si taxe nu fusese comunicata datoria.
Daca nu platiti veti fi data in debit la Dir.taxe locale si impozite si instanta nu va elibera hotararea legalizata fara dovada achitarii taxei judiciare de timbru.

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva si irevocabila ana_dark84 ana_dark84 Buna ziua! As vrea sa stiu care sunt pasii de urmat pentru a face o hotarare definitiva si irevocabila. Hotararea a fost data de Curtea de Apel. (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca penelopa1 penelopa1 Am facut demersurile necesare(plata taxa timbru,timbre fiscale , taxa timbru 2 lei si taxa timbru 6 lei etc) pentru obtinerea unei copii la o ... (vezi toată discuția)
Am si eu o rugaminte crys28 crys28 am decizie definitiva de cind mam judecat cu fosta concubina pentru fetita care o avem impreuna fetita e la mine si as vrea sa o iau cu mine in italia dar ... (vezi toată discuția)