avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Va salut ! Am lucrat 1 an la o firma si apoi m. am angajat imediat fara intrerupere in campul muncii,la o alta firma,cu alt profil. sunt angajat la aceasta din luna 0 01 martie 2016. La Cat concediu de odihna am dreptul daca am lucrat pana in prezent( 27.09.2016) ,sau mai bn zis daca n. am implinit un an la firma prezenta?Pt ca seful tot imi spune de vreo 10 zile si atat am dreptul,pana implinesc un an. ca dupa aia am min 20 de zile
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: luciano2016 , utilizator 16:36, 28 Septembrie 2016
Va multumesc, totusi am mai primit un raspuns care ma pune in dilema :

''24 de ore inseamna 3 zile a cate 8 ore/zi. Conform contractului aveti dreptul la 20 de zile de concediu de odihna, dar a cate 8 ore fiecare. Angajatorul are dreptate.''

ce parere aveti?
Da, are perfecta dreptate .... durata normala a timpului de nmunca este de 8 ore./zi.

24 de ore lucrate in continuu echivaleaza cu 3 zile lucrate a 8 ore/zi.
Va multumesc pentru raspunsurile promte insa nu mai inteleg nimic .Angajatorul a procedat corect sau nu ,ca mi-a scazut 6 zile din concediu pentru 2 ture in care nu am fost la servici ?
V-am explicat , anterior , ca nu are cum sa compenseze Co cu zile libere.

Prin urmare, anagjatorul dvs nu a procedat corect. Puteti sesiza ITM-ul , in legatura cu acest aspect.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu 8 ore? decizie internă absurdă Shawl Shawl Va salut. La munca concediul de odihna sau medical este calculat la zi (24h) sau un anumit numar de ore? Noile reguli interne ne obliga sa recuperam 4h ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna ptr concediu medical matei11 matei11 Buna ziua Am o salariata care intra in concediu medical Sarcina si lauzie in luna aprilie. A venit cu o cerere de concediu odihna ptr anul 2017 -. Cum ii ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii-concediu de odihna ineu1968 ineu1968 Lucrez in ture de 12 cu 24 ,12 cu 48 si as dori sa aflu cate zile de concediu am dreptul ,mai precis de cate ture de co beneficiez.Mentionez ca am o vechime de ... (vezi toată discuția)