avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Loc fix de munca sau mobil ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Loc fix de munca sau mobil ?

Buna ziua! De aproximativ 5 ani imi desfasor munca intr-o locatie diferita de cea mentionata in contractul de munca. In contract este scris sediul angajatorului. Am semnalat acest lucru angajatorului, iar acesta mi-a spus ca fiind o firma de mentenanta imobiliara nu are punct de lucru la locatia in care eu muncesc si ca este legal sa treaca in contract sediul angajatorului si nu locul unde de fapt lucrez. Este legal acest lucru? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adimanea , utilizator 17:25, 19 Octombrie 2016
Ma scuzati daca sunt prea insistent, insa as acum va spuneam daca Doamne fereste am un accident mortal spre locul de munca efectiv care nu este trecut nici in contractul individual si nici in vreun act aditional, cum se poate dovedi ca eu ma duceam la serviciu. Angajatorul nu are niciun interes sa recunoasca, iar eu conform ipotezei n-as mai avea cum dovedi.Va multumesc!
Chiar daca nu este mentionat exact inc.i.m., totusi se poate dovedi ca va duceati la locul de munca efectiv.
Aveti dreptate. Va mai deranjez cu o intrebare. Am aflat ca Curtea Europeana de Justitie a apropbat legea conform careia orele petrecute de angajati in drumul spre locul de munca vor fi luate in considerare drept perioada de lucru. Acest lucru este valabil doar pt. cei care nu au un loc fix de munca. Se aplica aceasta lege si la noi in tara, respectiv in cazul meu? Va multumesc!
Decizia Curtii Europene deJustitie este obligatorie pentru instantele din tara.
Cocul muncii trebuie pus in concordanta cu decizia CEJ legat de timpul de deplasare de la domiciliu spre serviciu si de la serviciu spre domiciliu, ca fiind considerat timp de munca.
In lipsa completarii CM, in cazul unei actiuni in instanta se va aplica aceasta decizie a CEJ.
In fisa individuala de instruire in domeniul ssm exista o rubrica care trebuie completata cu traseul urmat de la domiciliu spre serviciu si retur, respectiv de orele de deplasare si mijlocul de deplasare/ circulatie. Rolul acestei rubrici este legat de accidentul de munca de traseu.
In cazul dvs. care in CIM aveti un sediu, dar de fapt dvs. lucrati in alte locatii, rubrica respectiva trebuie completata printr-o nota anexata care sa contina toate traseele posibile. In cazul unui control din partea ITM, angajatorul va fi sanctionat contraventional pentru necompletarea acestei rubrici.

Alte discuții în legătură

Accident muncă Lidia Alexandru Lidia Alexandru Există o directivă UE prin care accidentul produs de la locul de muncă spre domiciliu sa nu mai fie încadrat la accident de muncă? (vezi toată discuția)
Declarația de traseu: ce ar trebui să conțină în cazul angajaților unei firme care nu desfășoară activități la sediu și nu are nici punct de lucru? Dana Gelea Dana Gelea Buna ziua, As vrea sa aflu si parerea dumnevoastra in ceea ce priveste declaratia de traseu. Se ia o firma ce nu desfasoara activitati la sediul social si ... (vezi toată discuția)
Angajat in alta localitate decat sediul firmei Diana_B Diana_B Buna ziua, Poate un angajat sa isi desfasoare activitatea in alta localitate decat cea in care isi are sediul angajatorul? Daca da care sunt prevederile ... (vezi toată discuția)