avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere art. 31 alin 3
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere art. 31 alin 3

Buna seara.
m-am angajat la o companie si mi s-a spus ca primele 3 luni sunt in perioada de proba. Dupa numai 20 de zile calendaristice, am fost chemata la serviciul personal in care o doamna de acolo mi-a transmis ca am fost concediata din initiativa angajatorului iar de a doua zi sa nu mai vin la munca, fara sa primesc nicio notificare in acest sens asa cum scrie in Codul Muncii. A doua zi m-am prezentat la companie sa-mi ridic decizia de concediere, asa cum mi-au transmis prin telefon. In momentul cand mi-au adus decizia sa o semnez, nu m-au lasat sa o citesc, mi-au intins pixul in fata si m-au pus sa semnez. Fiind intimidata si emotionata in acelasi timp am semnat, iar la 2 secunde cand am apucat sa citesc decizia pe indelete.....mi-am dat seama ce greseala am facut semnand. In decizie se mentiona faptul ca eu am solicitat incetarea contractului. Eu nu am vrut sa plec de la companie, aveam nevoie de acel job, nu am depus nicio notificare in acest sens ca vreau sa plec de la ei.
Dupa acest incident am depus o cerere (cu data si numar de inregistrare) domnului administrator in care i-am expus faptele petrecute, si am solicitat anularea deciziei si repunerea mea pe post.
in urmatoarea zi am sunat si am intrebat daca domnul administrator a luat o decizie.... ori de anulare ori orice alta decizie, insa doamna de la personal mi-a zis ca acea cerere este doar o informare asupra faptelor petrecute si ca nu o sa primesc niciun raspuns de la niciun administrator. am intrebat-o cu cine am stat de vorba la tel .... a ezitat... nu a vrut sa-mi raspunda si mi-a inchis telefonul. Dupa 5 minute m-au sunat inapoi de la companie si o alta doamna mi-a zis ca pot venii oricand inapoi ca imi va anula prima decizie de concediere si ca-mi va face alta decizie cu ce articol vreau eu din Codul Muncii, ca ambele parti sa fie multumite si sa nu mai existe probleme.

va rog frumos sa ma ajutati. ce trebuie sa fac mai departe? ii pot da in judecata ? am semnat acea decizie in momente de presiune din partea lor si regret foarte tare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 20 Octombrie 2016
Pe Forum este greu sa facem asa ceva ... daca doriti aici gasiti model de contestatie:
[ link extern ] .

freeelis a scris:

Pe Forum este greu sa facem asa ceva ... daca doriti aici gasiti model de contestatie:
[ link extern ] .




eu am inregistrarile convorbirilor, in care mi se spunea sa ma intorc la firma, sa-mi anuleze prima decizie de concediere si sa-mi faca alta decizie mai favorabila, sa iasa bine pentru ambele parti. pot folosi aceasta proba? cum se numeste ? .... proba audio? :D se considera proba in litigiile de munca?
"Inregistrarea audio realizata fara acordul partilor nu poate fi utilizata ca proba in proces, intrucat este obtinuta cu incalcarea bunelor moravuri. "
(Tribunalul Sibiu, Secția I civilă, Decizia nr. 673/2015, www.rolii.ro)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am fost concediata începând cu data de 15.12.2020 ... oricalc1967 oricalc1967 Bună ziua. Am fost concediata începând cu data de 15.12.2020 în baza art. 65, alin 1 din codul muncii, fără preavizul legal consemnat în CIM la 60 zile ... (vezi toată discuția)
Contestatie magyari magyari Un angajat, incepand din luna aprilie nu a mai primit nici un ban, ca si salariu. Ca urmare a acestui fapt, a comunicat verbal conducerii ca nu mai este dispus ... (vezi toată discuția)
Poate fi contestata concedierea in perioada de proba? aidu aidu Salariatul concediat in perioada de proba Poate contesta decizia angajatorului, in situatia ca nu e de acord cu motivarea? chiar daca nu e explicit ... (vezi toată discuția)