avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare

Se poate pune in fata angajatului o dispozitie + o noua fisa a postului la semnat anuntandu-l ca vechiul post s-a desfiintat si alta varianta nu exista decat sa accepte noul post infiintat altfel va fi concediat ?
Cel mai recent răspuns: petrulili , utilizator 14:36, 20 Octombrie 2016
Persoanele angajate au aceeasi meserie/felul muncii cu felul muncii propus pentru ocupare. Adica exista in continuare posturi vacante si s-au si facut angajari cu aceasta meserie in ultima luna. Si atributiile ar trebui sa fie aceleasi, doar compartimentele difera.

Atributiile salariatului care va FI MUTAT nu se vor mai executa, dupa cum sustine angajatorul.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
petrulili, utilizator
Cred ca nu ne intelegem .. v-am intrebat de persoanele angajate si de atributiile acestora daca sunt aceleasi ca si ale salariatului concediat ...

De asemenea, daca in statul de functii exista 9 posturi de acelasi gen , angajatorul poate decide desfiintarea unui post ...

In practica judiciara s-a statuat ca, nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post (Hotararea nr. 865 din data 2009-06-16 pronuntata de Curtea de Apel Suceava).

De asemenea, este legală concedierea dispusă în baza art. 65 din Codul muncii şi în cazul în care atribuţiile salariatului concediat nu au fost înlăturate, fiind împărţite unor salariaţi existenţi. (Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia pentru Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, Decizia civilă nr. 73 din 7 februarie 2008, www.jurisprudenta.org)
Salariatul este mutat. Mutarea se face in locul unui alt angajat cu alt fel al muncii, fel al muncii care are vreo 30 de angajati, unii incadrati in munca in ultima luna si alte posturi vacante.


Concedierea ar trebui sa aiba loc daca se restrange activitatea sau dificultati financiare sau necorespundere pe postul pe care a fost angajat sau disciplinar. Nu este cazul.
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2016
petrulili, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post mopy mopy cat timp nu mai ai voie sa angajezi pe un post desfiintat? (vezi toată discuția)
Restructurare post sef atelier auto (sef service). gabi2772 gabi2772 Cand si cum se poate restructura postul de Sef atelier auto (sef service auto) si care sunt consecintele acestei restructurari? Va multumesc (vezi toată discuția)
Angajari efectuate dupa concedierea colectiva Georgeta Anghel (Rusu) Georgeta Anghel (Rusu) buna ziua stimati colegi Supun atentiei dvs urmatoarea speta: un angajator care a recurs, din motive economice, la concedierea unui nr. de salariati ca urmare ... (vezi toată discuția)