avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rudele care nu au platit chirie ca sa stea la mine in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rudele care nu au platit chirie ca sa stea la mine in casa imi cer acum bani

Buna ziua,
Acum un an am lasat niste veri sa locuiasca in casa de la tara fara sa plateasca chirie dar sa faca reparatii la casa dupa un an urmau sa plateasca chirie. Acum refuza sa plateasca chirie si imi cer mie bani pe care i-au bagat in acele reparatii.
Au dreptu legal sa imi ceara acesti bani? (ma tot aneninta ca sa consult un avocat ca eu am sa le dau lor bani )
Si am eu dreptul sa le cer bani de chirie pe anul trecut ? si din aceasta chirie sa le dau bani inapoi?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dana_t82 , utilizator 14:50, 25 Octombrie 2016
Ei au refuzat contract de la inceput si eu le-am cerut doar sa isi ia tot si sa paraseasca imobilul. Am conversatie inregistrata prin care acestia recunosc ca nu au vrut sa faca contract ca in acontul reparatiilor vor locui in imobilul respectiv un an de zile.
Pe motiv ca "am crezut ca esti om".
Practic se poate spune ca exista un contract și aveți șanse sa îl dovediți.
Exista însă o problema legata de impozit deoarece dacă a fost contract de închiriere trebuia plătit impozit.
Trebuie analizate toate detaliile de avocat și apoi se vor analiza de judecător care va avea în vedere și apărările părților.
Mie îmi pare ca ar fi un contract de închiriere la o prima vedere.

Dacă nu aveați contract de închiriere le datorați banii pentru reparații sau nu în funcție de mai multe lucruri nu le datorati bani.
Va fi un proces complicat și de detaliu.
Faptul ca aveți înregistrarea va ajuta.
Depinde însă și ce rezulta din ea și din restul probelor care se vor administra.

De cați bani e vorba?
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu au specificat niciodata o suma au incercat doar sa ma intimidezi , m-au intrebat ce salariu am si dupa mi-au spus:
"Am consultat un avocat si se pare ca tu esti dator la noi si nu invers
putem sa intram in relatia proprietar-chirias dupa ce ne inapoiezi contravaloarea investitiei noastre
tu poti sa incepi procedura de evacuare silita dar evacuarea se va face cu hotarare judecatoreasca tot dupa achitarea datoriei"
aceasta este parte din conversatia pe skype

Mentionez ca m-am simtit amenintat si inselat in acelasi timp si consider ca acesta a fost scopul acestor persoane de la inceput

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 23 Octombrie 2016
dana_t82, utilizator
Nu aveti nici o sansa formuland plangeri penale ,folositi asa cum ati fost sfatuit si pe forum procedura reglementata la art 1033 si urm din Codul Civil.
dana_t82 a scris:

Nu au specificat niciodata o suma au incercat doar sa ma intimidezi , m-au intrebat ce salariu am si dupa mi-au spus:
"Am consultat un avocat si se pare ca tu esti dator la noi si nu invers
putem sa intram in relatia proprietar-chirias dupa ce ne inapoiezi contravaloarea investitiei noastre
tu poti sa incepi procedura de evacuare silita dar evacuarea se va face cu hotarare judecatoreasca tot dupa achitarea datoriei"
aceasta este parte din conversatia pe skype

Mentionez ca m-am simtit amenintat si inselat in acelasi timp si consider ca acesta a fost scopul acestor persoane de la inceput

Multumesc.

V-am întrebat de cați bani e vorba.
Adesea acesta este unul din aspectele deosebit de importante...ca sa se înțeleagă dacă se merita sa va judecați sau nu...
Dacă va judecați aiurea pierdeți.

Asta e proba dvs?

Alte discuții în legătură

Evacuare fortata a fostului concubin al mamei mele SmarandaG SmarandaG Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea problema: mama mea a trait in concubinaj (fara a incheia casatoria) timp de 10 ani cu un barbat. Acum 2 ani ea a decedat, ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi fara contract StefanescuLaura StefanescuLaura Buna ziua, Ne confruntam cu o problema legata de chiriasii care nu vor sa paraseasca o locuinta. Chiriasii au incheiat pentru prima data un contract de ... (vezi toată discuția)
Evacuare bubutu2 bubutu2 Buna seara!Am facut o intelegere cu fosta soacra ca in schimbul reeducarii copilului incredintat fostei sotii,eu impreuna cu actuala sotie sa putem locui si ... (vezi toată discuția)