avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Procesul de divort s-a incheiat in urma cu un an. Am tot sperat sa obtin o intelegere amiabila cu fostul sot pentru bunurile comune (un apartament achizitionat prin credit ipotecar pentru care inca mai avem de achitat 1/2 si un autoturism; fostul sot este totular de credit iar eu coplatitor)
Intre timp fostul sot a reusit prin comportament abuziv sa ma determine sa nu mai folosesc autoturismul proprietate comuna (s-a intamplat sa plec cu masina in oras si sa sune la 112 sa o declare furata desi era de fata cand am plecat!). Acum, prin diferite abuzuri atat asupra mea cat si a copilului minor rezultat din casatorie, incearca sa ma determine sa parasesc locuinta comuna.
Va rog sa ma ajutati cu solutii pentru ce am de facut pentru ca nu mai rezist sa aud copilul ca nu mai suporta sa vada cum tatal ei i-a transformat viata intr-un iad, ca nu are liniste si nu mai poate trai in aceasta casa.
Ma gandesc sa achizitionez o alta locuinta si sa ma mut cu copilul.
Ce repercursiuni pot aparea la partaj daca dupa ce ma mut din locuinta comuna refuz sa mai contribui la cheltuielile acesteia (rata credit bancar si utilitati pe care acum le platim 1/2 fiecare)?
Ce bunuri pot lua din locuinta comuna fara acordul fostului sot?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 23:07, 28 Octombrie 2016

În acest caz, lăsați instanța de judecată să pronunțe o soluție, iar ceea ce trebuie să faceți dvs este să vă asigurați o apărare cât mai bună.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere partaj robert333 robert333 am divortat legal acum 6 ani...fosta sotie a plecat in strainatate si am ramas singur cu tot..si cu casa si masina...dar si cu datoriile la banca si ... (vezi toată discuția)
Partajare bunuri dobindite in timpul casatoriei 2016 2016 Buna ziua. Doresc sa aflu cum se partajeaza bunurile dobandite in timpul unei casatoriei. Momentan doar actiunea de divort din culpa comuna este inaintata ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj cosminilie cosminilie suntem de 22 de ani impreunaavem un copil de 21 ani, in toti acesti ani sotia [inca]a muncit adunat vreo 2 ani , eu muncesc din 91 in aceasta casnicie,iar de ... (vezi toată discuția)