avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Timbru de Mediu Castigat !
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Timbru de Mediu Castigat !

Buna ziua,
Am primit Decizia Curtii de Apel,prin care s-a dispus restituirea Timbrului de mediu actualizat cu dobanda fiscala si cheltuieli de judecata.
Ce trebuie sa fac pentru a primi banii,concret ?
Exista o varianta in care sa-i primesc pe toti odata ? (Nu in 5 ani...)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 14:32, 28 Octombrie 2016
Ne puteti spune motivarea in solicitare?
Nu stiu daca ajuta cu ceva dar a fost o hotarare CJUE impotriva Romaniei prin care statul a fost obligat sa restitue banii intr-o singura transa si nu in 5 ani! Vedeti cauza 97/2013 Silvia Campean vs AFP Medias si Fondul de Mediu! Multa bafta!
Cred ca ati vazut totusi si finalitatea adusa de Tribunalul Bistrita Nasaud. Din pacate inca traim in acea tara in care cand e sa ti se ia, ti sa ia cu ambele maini, iar cand e sa ti se dea inapoi, cu picatura chinezeasca. Ce multiculturali suntem, nu ?
[ link extern ]
Razvan_Petrican a scris:

Cred ca ati vazut totusi si finalitatea adusa de Tribunalul Bistrita Nasaud. Din pacate inca traim in acea tara in care cand e sa ti se ia, ti sa ia cu ambele maini, iar cand e sa ti se dea inapoi, cu picatura chinezeasca. Ce multiculturali suntem, nu ?
[ link extern ]

Nu vazusem.
ce e bine, e ca acel ordin nu prevede si acest caz, restituirea timbrului de mediu.

Prin prezentul ordin se aprobă Procedura de restituire a sumelor prevăzute la art. 7, 9 şi 12 din Legea nr. 9/2012 privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, precum şi a sumelor stabilite de instanţele de judecată prin hotărâri definitive şi irevocabile, prevăzută în anexa nr. 1.

[ link extern ]

Art. XV. - (1) Plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobanzile calculate pana la data platii integrale si cheltuielile de judecata, precum si alte sume stabilite de instantele judecatoresti, devenite executorii pana la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora
www.avocatnet.ro/content/art...

@gigelas,
Poate va returneaza de bunavoie toata suma si nu mai ajungeti la executare silita.
Intai cereti-le.

Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Sa vedem...Tocmai pe asta ma bazez,ca Timbrul de Mediu nu este prevazut in Art. XV. - (1) ... si se refera doar la taxa pe Legea 9/2012 !
Dar,vor avea timp sa mai dea o ordonanta sau un ordin ANAF,ceva sa includa cumva si Timbrul de Mediu....ca,in Romania,legislatia se face dupa cum se trezesc unii dimineata !!!

Alte discuții în legătură

Taxa mediu - se esaloneaza si cheltuielile de judecata pe 5 ani? kartago kartago Buna ziua, Am inteles ca se recupereaza taxa de mediu esalont de 5 ani + dobanda fiscala. Eu am castigat in instanta si recuperarea cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto de recuperat pdn38 pdn38 Am castigat in instant recuperarea taxei auto. Care sunt urmatorii pasi si ce taxe, acte imi sunt necesare in continuare. (vezi toată discuția)