avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fortare demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fortare demisie

Am fost angajat la o firma de administrare imobiliara timp de aproape 30 de zile fara perioada de proba. Pe scurt sau intamplat urmatoarele: nu am semnat fisa postului,nu am semnat regulament de ordine interioara,nu am semnat fisa de protectia muncii si fisa psi,am fost angajat ca administrator tehnic pentru o anumita cladire si trimis timp de 2 saptamani la o alta cladire de la care pleca administratorul si care trebuia preluata de alt coleg prin proces verbal,perioada de sedere la acest post sa prelungit cu inca 2 saptamani(corespunde cu plecarea in concediu a directorului tehnic -seful meu direct si revenirea acestuia la serviciu )
la inceputul careia am avut o intrvedere cu directorul tehnic si directorul general, unde acesta din urma afost instintat de activitatea pe care urma sa o prestez pana la venirea directorului tehnic din concediu si binenteles o informare despre locul de munca pentru care am fost angajat.Din acest moment lucrurile au luat o intorsatura ciudata,si anume: in continuare actele enumerate mai sus erau nesemnate ,ca sa nu mai spun ca la locul de munca provizoriu nu aveam nici o competenta nepreluand cladirea cu proces verbal,am inceput sa primesc ordine de la persoane care nu aveau competenta sau care reprezentau proprietarul cladirii (deci nu se faceau pe cale ierarhica),supervizorul de la curatenie si paza impreuna cu reprezentanta proprietarului mi-au sugerat sa desfasor o activitate de administrare a cladirii (nicidecum doar cea de mentenanta cu care fusesem insarcinat de diectorul tehnic) eu spunandu-le ca nu am competenta nepreluand cladirea cu proces verbal.Respectivii au luat raspunsul meu ca pe o ofensa si au purces la indepartarea mea prin diferite mijloace (am fost supus unui stres continuu atat eu cat si persoana de la curatenie,eram verificat de cei de la paza cand veneam si cand plecam de la serviciu acestea fiindui raportate supervizorului,mi sa facut raport de catre supervizor (nu am fost instintat de continutul acestuia) si multe altele.Drept urmare al acelui raprt am fost chemat de catre sefa de la resurse umane la o sedinta (culmea doar cu 2 zile inainte de venirea sefului direct din concediu).Vreme de 20 de minute am explicat situatia in care ma aflam (la insistenta mea mi sa adus fisa postului sa iau la cunostinta si sa semnez,care pana la final a ramas nesemnata si se afla in posesia mea in original cu semnatura sefei de la r.u. si stampila) ,toate bune si frumoase pan cand a venit o d-sra jurista plus supervizorul de la paza si curatenie si reprezentanta proprietarului cladirii (oare trebuiau sa fie prezenti ,cel putin ultimii 2 care nu aveau nici o competenta asupra mea),dupa care discutia a denaturat mi sau adus acuze nefondate(si chiar daca erau fondate nesemnand nimic nu puteam sa fiu tras la raspundere),tipete si amenintari la inceput voalate apoi directe,discutia mergand pe aceasta panta inca 2 ore la sfarsitul carora d-sra jurista mi-a spus sa-mi dau demisia cu art. 55 ,lit.b si sa zic mersi ca nu-mi fac probleme si mai mari.La capatul acestor 2 ore si jumatate, socat si uluit de ceea ce mi se intampla, am cedat (greseala mea) si am scris demisia.Ulterior pe decizie am observat ca poate fi contestata in istanta, ba chiar un prieten mi-a spus ca pot sa-i dau in judecata si sa cer si daune .
Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face.Va multumesc.
p.s.
Contestatia o pot face pana la 12 septembrie 2009
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 19:56, 28 August 2009
Acum am aflat ca este vorba de acceptarea incetarii contractului de munca si intrarea in somaj - cu promisiunea ca va fi reangajat imediat, cu acelasi salariu, la o alta firma a aceluiasi angajator.
Motivatia: legislatia ofera avantaje celor care angajaza someri cu varsta > de 50 de ani.

va repet, pentru ca observ ca inca nu ati inteles exact:
cuvintele "acceptarea incetarii conrtactului" insemana incetare de comun acord (art 55 lit b) sau demisie (art 79)

Daca inradevar vor sa faca acea miscare cu somaj si reangajare. sotul nu este nevoie sa accepte nimic de fapt, ci doar sa semneze de primire o nstiintare de preaviz si apoi o decizie de concediere pentru desfiintare post data in baza art 65 codul muncii.

Deci daca i se da o instiintare de preaviz urmata de o decizie de concediere cu art 65, atunci va seman pe acestea, fiind o semnatura de luare la cunostinta (si nu un a prin care accepta incetarea conractului)

Sper ca am definit mai clar aceste aspecte foarte importante.

Apoi,
Nu cred ca in locul lui m-as baza asa mult pe acea reangajare :">

Daca ei au intentii curate, nu ar trebui sa refuze sa semneze de pe acum conractul de munca la cealata firma, cu o data de incepere ulterioara datei la care sotul ar putea inregistar dosarul de somaj. (oare ce salariu va avea pe acel contract?)

Si aceasta miscare(reangajare din somaj la alat firma) ar putea fi avntajoasa si pt sot, daca intradevar s-ar face asa, pt ca la angajare din somaj, cu contract pe duarta nedeterminata, si sotul ar mai beneficia de 30% din valoarea indemnizatiei de somaj pe timpul cat ar fi luat somaj.

Insa, :( , miscarea respectiva nu e chiar asa facila:
- dupa concediere cu art 65, soc actuala trebuie sa ii inchida cartea de munca si sa ii dea o adevreinta tip pentru somaj (asat mai dureaza ceva timp, 1 sapt, 2 sau chiar 3).
Dupa ce are aceste documente de-abia se poate inregistar dosrul la somaj.
Angajarea la cealata firma deci va rtebui facuta deabia peste vreo 2-3 saptamani
Firma 2 va putea face demersuri pentru obtinerea subventiei pentru angajarea de eprsoane peste 45 de ani, dar mai mult ca sigur cand va merge la AJOFM i se va spune ca aceste subventii anul acesta nu au avut fondurio suficiente, nu auputu da aceste subventii nici altra care le-au solicitat cu mult inainte, se parea ca s-au blocat aceste focnduri si nu se stie daca si cand ii vor inregistra dosarul pentru subventie...

Deci lucrurile nu sunt asa de sigure.

In rest nu mai stiu ce sfaturi sa va dau, cunosc manageri de vanzari mai tineri ca sotul dvs, cu competente deosebite, care au stat cu mult peste jumatate de an fara servici, sa stiti ... lucrurile pe paita muncii intradevar nu stau foarte bine, dar poate este mai uitl totusi sa caute alta firma ( nu subapreciati problemele de sanatatee), binenteles dupa ce obtine cel putin o concediere cu art 65, ca sa poata lua somaj.
In criza totusi sunt cautati oamenii care pot dovedi ca dau rezultate, mai ales ca acum vanzarile au scazut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj sau demisie Florentina85 Florentina85 Salut.Am si eu o intrebare si sper sa fiu cat mai explicita.L mine la firma s-au facut restructurari si astfel s-au trimis in somaj mai multi angajati...eu am ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor sarlota sarlota Am fost data afara incepand cu data de 01.12.2009 Lucrez in domeniul farmaceutic. As putea sa mai stau daca intru in concediu medical? (vezi toată discuția)
Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)