@timpuriu,
Cu ingaduinta dumneavoastra sa le luam pe rand.
Daca atunci cand a plecat in Germania a uitat, a fost grabit, ocupat cu pregatirile de plecare..., poate ca ar fi cazul totusi sa-si aduca aminte peste cateva zile dupa ce a ajuns in Germania. Mi s-a intamplat si mie sa uit sa platesc o factura scadenta pe 28 iulie si-am plecat in Austria pe 26 iulie. Mi-am adus aminte dupa cateva zile si, plecat fiind, am dat telefon in Romania si-am rezolvat problema, am anuntat...
Ce se intampla daca omul pleca 6 luni si uita complet de energia electrica? La intoarcere constata ca a fost debransat, avea de plata facturi, penalizari si daca voia energie electrica trebuia sa plateasca costul rebransarii care este destul de piperat. Si va pot da exemple cu multi furnizori.
Noi trecem proprietarul pe lista de plata, daca nu cunoastem indexul apometrului, cu 7 m.c./persoana. Sigur ca in afara de consumul de apa daca a uitat sa anunte asociatia ca nu locuieste nimeni in apartament, pe lista de plata mai apar si 5-6 lei/pers pentru energia electrica plus 7 lei/persoana pentru salubritate. Inmultiti aceste sume cu 1-2-3-7 persoane din acel apartament si vedeti ca e bine sa-si aduca aminte.
Nu avem pretentia sa ne anunte inainte de a pleca dar macar pana la afisarea listelor lunare. Adica, de exemplu, listele pentru luna septembrie le-am afisat pe 18 octombrie. Daca anunta la asociatie pana in 17 octombrie cand am definitivat listele si ne sunea ca este plecat in Germania de la 2-7-14 septembrie iar apartamentul este gol, sigur ca figura pe toata luna septembrie cu zero peroane si normal cu zero lei la apa, energie electrica si salubritate. Cu acea ocazie putea preciza ca va lipsi pentru mult timp, multe luni si ca ne va anunta cand va reveni in apartament. Era suficient si-l treceam cu zero persoane 6 luni sau 10 ani pana revenea.
Noi regularizam consumul pentru cei ce uita sau nu pot transmite consumul de apa 1-2 maxim 3 luni, in urmatoarele 1-2-3 luni, Dar aceasta regularizare este o exceptie si nu cred ca este corect ca cineva sa-si faca un obicei sa nu transmita apa decat odata la cateva luni asa cum se spune in primul mesaj.
Cat despre regulament, fiecare asociatie de proprietari este libera sa-si elaboreze si sa adopte in comitetul executiv un regulament cat mai realist, mai bun, cat mai apropiat de realitatea din acea asociatie. Aveti toata libertatea sa-l faceti cat mai util. Sa-l modificati pe parcurs dupa luni sau ani de experienta.
dar ce s-ar intampla cu consumatori de energie electrica daca furnizorul ar factura consumurile nedeclarate ,in functie de diferente sau ar impune un consum astrologic , si ar mai si penaliza aceste consumuri ( neconsumuri )
Daca vreti incercati. Daca nu ma credeti cititi regulamentele furnizorului, contractele dintre furnizorul de energie electrica si consumator si aflati ca:
- daca reprezentantul furnizorului nu are acces la index, va factura conform contractului, cea mai utilizata metoda fiind consumul stabilit in aceeasi luna din anul precedent. Iar daca nu platiti sigur ca se aplica penalizari, se mai fcaureaza inca o luna iar la a treia factura neachitata se pricedeaza la debransare din afara apartamentului. Asadar nu un consum astrologic ci tot atat cat a consumat alta data.
In regulamentul nostru de apa am stabilit 7 m.c. apa/persoana, pentru cei ce nu aduc indexul lunar, pentru ca acesta este consumul mediu de persoana in asociatia noastra. Nu e nimic astrologic, e un consum normal, mediu.