avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcriere certificat casatorie dintre cetatean roman ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcriere certificat casatorie dintre cetatean roman cu cetatean strain

As dori sa stiu daca sotul meu nu poate veni in tara pentru transcrierea certificatului strain. Daca pot eu face toate demersurile in legatura cu transcrierea. Trebuie sa am pasaportul lui in original neaparat. Precizez ca sunt insarcinata si daca nu avem toate actele terminate pana la nastere ce as putea face si cum poate sa recunoasca copilul daca eu il trec pe numele meu
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:05, 28 Noiembrie 2016
Solicitati transcrierea certif. de casatorie la urgenta. Nu cred ca nu veti fi inteleasa, tinand cont de starea de graviditate avansata in care va aflati. Important este sa detineti toate actele necesare. Aveti termen pentru inregistrarea nasterii copilului 30 de zile. Trebuia ca pana acum sa va ganditi ca aveti nevoie de certif. de casatorie. Este de neinteles ca mama cum ati putut neglija acest fapt. De la casatorie aveati termen 6 luni sa solicitati transcrierea certif. de casatorie. Puteati face asta si la ambasada Romaniei din Bangladesh. Un copil din casatorie are ca tata pe sotul mamei. Cum sa-l recunoasca daca este de fapt al sau? Supralegalizarea nu dureaza mai mult de 10 zile. Deci, sa nu exageram. Aveti nevoie si de certif. de nastere al sotului, asa ca daca tot merge sotul la supralegalizare cu certif. de casatorie sa supralegalizeze si certif.sau de nastere. Aveti nevoie si de pasaportul sotului, precum si de declaratia acestuia cu privire la numele sau dupa casatorie(daca in certificat nu exista rubrica expresa de acest gen) si de asemenea de declaratia sotului data la notar cu privire la regimul matrimonial ales la casatorie. Avocatul nu poate declara in locul dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2016
Justitiarul711, utilizator
Ca mama mam gandit ce consecinte poate avea. Am venit in tara sa nasc in siguranta. Puteam sa nasc acolo si sa cer transcrierea certificatului de nastere la ambasada. Aici in tara am vrut de multe ori sa transcriu casatoria dar de fiecare data erau probleme si niciodata nu mi se spunea toti pasii care trebuie sa ii parcurg in urma transcrierii. Stiu totul se poate rezolva in cateva zile dar dureaza trimiterea actelor si apoi primirea lor mai ales ca nu pot trimite prin dhl. Se trimit prin posta si dureaza saptamani sa ajunga.
In urma casatoriei ati ramas pe numele dvs?
Da am ramas pe numele meu.
E bine ca ati ramas pe numele dvs. ca nu mai trebuie sa va schimbati buletinul. Conform legii in vigoare, la inregistrarea nasterii copilului veti fi intrebata daca sunteti casatorita. Dvs. veti raspunde firesc cum ca v-ati casatorit dar inca nu aveti transcrierea certificatului de casatorie. Ofiterul starii civile este obligat sa solicite in regim de urgenta inregistrarea transcrierii casatoriei si mai apoi nasterea copilului dvs. Nu se va face inregistrarea nasterii pana cand casatorie dvs. nu este recunoscuta de statul roman. Deci, sunt de parere sa nu neglijati acest aspect si sa solicitati actele prezentate anterior cat mai curand. Puneti-l pe tata sa se ocupe si dumnealui de aceste demersuri. Nu uitati ca declaratia falsa se pedepseste de lege, iar copilul dvs. este nu copil din casatorie, de ce sa-i furati acest drept.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Noiembrie 2016
Justitiarul711, utilizator

Alte discuții în legătură

Buletin romanesc gina1978 gina1978 buna,eu sunt casatorita in italia cu un italian si am o fetita.Am buletinul expirat,vreau sa merg de sarbatori sa il reinnoiesc.Am certificat de casatorie ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie strain recunoscut in romania anymor anymor Buna seara! Stie cineva ce acte trebuie depuse la Oficiul de stare civila pt a se elibera un certificat de casatorie aici in Romania daca, casatoria a avut ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui copilului minor oana_82 oana_82 Bună, am născut băiatul în 2004 în.anglia.,pe atunci.nu eram.căsătorită cu tatăl copilului și nu am putut trece copilul pe nu numele tatălui.,ca ... (vezi toată discuția)