Vreau sa fac o contestatie in anulare la o decizie de recurs data de un complet de judecata al curtii de apel.
Pe scurt am avut un dosar de contencios administrativ care s-a disjuns de la Judecatorie, unul din petite fiind judecat de Tribunal, celalalt fiind suspendat la Judecatorie. Tribunalul a respins cauza initial pe baza unei presupuse neindepliniri de procedura.
Curtea de apel a admis cauza si a trimis dosarul spre rejudecare la Tribunal.
Tribunalul a respins din nou cauza, ignorand cele mentionate in raportul de expertiza, care dovedeau greselile institutiei parate, precizand pe langa respins ca nefondat si "respinge cheltuielile de judecata", deci indiferent cat a gresit institutia nu trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata.
La noul recurs de la curtea de apel, completul nu a binevoit sa administreze probele existente in dosar, preferand sa pastreze ultima decizie a Tribunalului repetand obsesiv aceasi mentiune "respinge cheltuielile de judecata".
Intrebarile mele sunt:
1. Trebuie adresata contestatia in anulare presedintelui curtii de apel?
2. Trebuie semnata obligatoriu de un avocat sau jurist? sau o pot intocmi eu, deoarece nu as vrea sa apelez la avocatul ce l-am avut, plus nu vreau sa mai dau bani la un alt avocat pentru ceva care are sanse minime de aprobare.
3. Am citit undeva pe net ca acest tip de contestatii se pot face in 15 zile de la comunicare sau cel mult un an de la pronuntare. Sigur este termenul de 1 an valabil sau s-a redus la 6 luni in noul cod, intrucat sunt aproape de termenul de 6 luni si sentinta nu a fost redactata(probabil nu pot justifica decizia injusta data) inca pentru a fi comunicata
De cateva zile mi s-a judecat contestatia in anulare si mi-a fost respinsa, pentru ca stiau ca nu ma mai pot adresa nicaieri.
Din pacate in Romania intitutiile castiga in instanta indiferent de cat gresesc la intocmirea documentelor, doar ca sa nu plateasca cheltuieli de judecata si judecatorii le tin partea (nu ma credeti uitativa pe portalul curtilor de apel cate dosare de contencios administrativ cu " * " sunt respinse ca nefondate).
Recomandarea mea ar fi sa va feriti de a da in judecata institutiile statului si numai daca aveti dovezi clare ca acestea au gresit initiati o astfel de actiune, deoarece daca ajungeti la mana expertilor si judecatorilor, cu siguranta vi se respinge dosarul, dupa ce va face sa cheltuiti sume considerabile cu onorarii avocati, experti, taxe de timbru si sa pierdeti foarte mult timp.
Am inteles ranjetul de la inceput al inspectorului institutiei, cand l-am rugat sa refaca documentul pentru ca este gresit si i-am spus ca daca nu il reface o sa ma adresez instantei, efectiv mi-a spus ca nu o sa castig in instanta nimic, ei sunt foarte siguri pe ei, deoarece stiu ca si daca gresesc, instantele o sa le ascunda gunoiul sub pres, admitand acte false ca probe si ignorand inclusiv aspectele favorabile reclamantului din expertiza judiciara.