avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Taxa timbru si timbru judiciar sunt fixe?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Taxa timbru si timbru judiciar sunt fixe?

cererea de somatie de plata adresata instantei trebuie timbrata cu taxa timbru si timbru judiciar. valoarea acestor doua taxe nu este fixa? (39 lei, respectiv 0,3 lei). in dreptul civil este de 10% parca din suma, dar in somatia de plata am inteles ca sunt sume fixe de 39 si 0,3 lei. care este valoarea acestor taxe?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: discover , utilizator 18:45, 27 August 2010
multumesc mult pentru informatie .... nu eram foarte sigura .
Buna ziua.
Vroiam sa va intreb daca aceasta taxa de timbru pt inscriere creanta este valabila si pt salariatii care incearca sa isi recupereze salariile restante de la firma aflata in insolventa?Si daca da se poate recupera?
Multumesc
salariatii trebuiesc inscrisi din oficiu in tabel de catre adm/lich judiciar.
In cazul in care nu sunt trecuti trebuie sa adreseze o cerere la jud sindic cu mentiunea ca legea 85 prevede inscrierea in tabel de catre lich, ca acesta nu si-a indeplinit stributiile si sa dispuna prin incheiere inscrierea in tabel a salariatilor.
Daca societatea are bunuri si dupa vanzarea acestora se intocmeste un raport de asupra fondurilor obtinute din lichidare si intocmeste si planul de distributie.
Daca nu sunt bunuri salariatii pot sa recupereze o parte din salarii cu ajutorul fondului de garantare
Multumesc mult pt raspuns.
Am luat legatura cu firma lichidatoare si mi s-a spus ca intradevar legea 85 prevede ca salariatii sunt din oficiu inscrisi in tabelul creditorilor dar mi s-a sugerat totusi sa depun aceasta declaratie de creanta la tribunal pt a fi sigura.Avand un litigiu de munca (nu mi s-a dat salariul de 3 luni) vroiam sa scap totusi de taxa de timbru de 120 ron.Credeti ca este in regula ceea ce mi-a sugerat firma lichidatoare?
lichidatorul ti-a sugerat sa faci cerere de inscriere la masa credala, dar nu ti-a motivat de ce nu si-a indeplinit o sarcina ce-i revine in exclusivitate. Super fain. #-o
Deci eu am fost intr-o situatie similara si am facut cerere de inscriere la masa credala si pentru ca sa evit plata taxei de timbru am solicitat cerere de aj judiciar motivand si dovedind lipsa de fonduri.
Nu am inteles solutia pronuntata de instanta dar mi-a respins cererea de aj judiciar pe motiv ca nu are obiect si mi-a admis inscrierea la masa credala a creantei mele salariale. In cazul meu lichidatorul s-a opus mentionanad pe cale de exceptie lipsa timbrajului si a taxei de timbru - exceptie respinsa de instanta.
Asa ca nu strica sa faci cerere de aj judiciar.

Dar parerea mea este sa notifici in scris lichidatorul ca nu si-a indeplinit atributiunile prevazute la art 25 din legea 85

Alte discuții în legătură

Masa credala Andrei T Andrei T la societate debitoare care se afla sub incidenta legii 85/2006 ce procedura trebuie urmata sa ma inscriu la masa credala? sau mai exact ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Cerere masa credala prin administrator special caprice caprice Buna ziua ma ajutati va rog cu un model de cerere de incriere prin administrator special la masa credala a unei societati comerciale? Multumesc (vezi toată discuția)
Cerere de inscriere a creantei in tabelul preliminar diaana diaana Buna ziua Am o mare rugaminte Unul dintre clientii nostri datornici a intrat in insolventa. Firma de insolventa ne-a trimis o notificare prin care ne putem ... (vezi toată discuția)