Multumesc mult Domnule Adriantot
In linii mari am inteles cele spuse de Dumneavoastra , adica in cazul in care activul este mai mic decat pasivul " asta nu e bine " acesta este adevarul si asa cum am spus am solicitat un punct de vedere de la asociatie si ati vazut care a fost raspunsul , acest lucru se intampla de aproximativ un an de cand s a shimbat conducerea , adica activul nu a fost egal sau " pupat " cu pasivul , adica activul ca suma totala este mai mic ( si suma de multe ori este foarte mare ) decat pasivul .
Am sa va dau cateva exemple :
- luna ianuarie = 4341,23 lei
- luna februarie = 10874,95 lei
- luna martie = 7095,73 lei
- luna aprilie = 1600,69 lei
- luna mai = 10931,47 lei
- luna iunie = 14404,22 lei
- luna iulie =1861,48 lei
- luna august =2163,08 lei
- luna septembrie =633,97 lei
Spuneti Dumneavoastra ca este ceva munca petru a face unele corectii / corelezi , intreb si eu , cand trebuiesc facute acestea ?
Aceste liste de plata se afiseaza de regula cam in jurul datei de 19 - 20 ale lunii si plus de asta nu suntem in urma cu facturile ca in alte asociatii cu 2 luni .
Mai spuneti ca " verificati " , pai ce sa verific eu daca le solicit unele documente si sunt refuzat pe motiv ca nu sunt organ de control si poate ca au dreptate ( fara ironie ) nu avem comisie de cenzori ?
Eu nu ii suspectez ca fac ceva " necurat " dar mai intreb incaodata : acest activ nu trebuie sa fie egal cu pasivul ? si daca da , ce trebuie sa mai fac eu ca sa i determin sa intre in legalitate sau situatia acestor solduri sa fie corecta .
Multumesc
Cu scuze, dar va intreb si eu acum ca sa ne lamurim, ce functie aveti in asociatie? Si cine sunt aceia carora le cereti, le spuneti sa intre in legalitate?
Dupa cum formulati mesajul parca sunteti in tabere opuse, rivale. Pentru ca sa fie bine, cei alesi in conducerea asociatiei (membrii comitetului si comisia de cenzori) ca si cei angajati (administartor, casier, contabil) ar trebui sa lucreze impreuna, sa discute, sa caute solutii... Daca un administartor nu reuseste sa intocmeasca bine o situatue de acest fel, ar trebui sa-l ajute contabilul sau cenzorii si impreuna sa rezolve. Poate este totul corect in sensul ca banii sunt acolo, dar nu s-au respectat unele date, termene de inregistrare si apar mereu decalaje.
Cu tot respectul va spun ca nu trebuie sa va scuzati .
1. Sunt un locatar care este cu plata la zi si doresc sa fiu informat pentru ce platesc , nu doar niste hartii puse la avizier ca vezi Doamne v am informat , daca vreti sa intelegeti ceva e bine de nu este si mai bine .
2. Unde trebuie sa te adresezi cu o petitie intr o asociatie decat presedintelui ?
3. Nu sunt in nicio tabara , eu sunt cu mine
4. Cei alesi si cei angajati , da lucreaza impreuna , dovada ca daca soliciti ceva te trimite la plimbare , adica iti raspune la solicitare dar nu la ce ai solicitat , ci " pe langa "
5. Am spus ca nu ii suspectez dar fiind deschis un comentariu am zis ca este bine sa stiu si eu daca aceste solduri intr o asociatie trebuie sa se " pupe " adica nu asa cum scrie acolo , unul este pe minus si celalalt de recuperat si de aceea am intrebat : cum si cand se reglmeneaza , cu toate ca Dumneavoastra folositi un cuvant : poate ! pai a trecut un an si ceva si acest lucru nu s a intamplat , am inceput cu inceputul de an , dar pot sa va mai dau exemple si din anul 2015
6. Poate o sa fiu intrebat sau nu de ce numai eu ma interesez de acest lucru si alti locatari / proprietari , nu ? eu nu am studii economice , sunt tehnic in domeniul electronicii si vroiam sa stiu acest lucru , poate vreodata imi va folosi .
Cu tot respectul sper ca am raspuns politicos si sincer si nu doresc alte comentarii decat cum trebuie sa fie calculate aceste solduri ale asociatiei , adica sumele trebuiesc sa fie egale la total ?
pentru intrebarea de mai sus: intotdeauna activul trebuie sa fie egal cu pasivul.
Daca ele nu sunt egale, undeva este o problema.
Daca se foloseste un program de contabilitate cele doua elemente vor fi egale in fiecare moment.
Asadar, e mult amatorism daca activul nu este identic egal cu pasivul.
Multumesc amvirdan , da au program de contabilitate , nu inteleg un lucru , exista amatorism in contabilitate ? si cand spun acest lucru ma gandesc la tata cum pierdea nopti pentru ca a fost contabil si cand intocmea acea balanta pana nu ii dadea la ultimul banut , pe acele timpuri nu exista decat creionul chimic .