Nu, este o altfel de cerere prin care reclamanta solicita ca instanta sa dispuna "modificarea modalitatii de a avea legaturi personale cu minorul in sensul celor ce vor fi aratate mai jos;".
Domnule avocat, minorii au fost incredintati spre crestere si educare fostei sotii, dupa desfacerea casatoriei in noiembrie 2008! Exista deja un dosar de cercetare penal in lucru, la organele judiciare avand ca obiect exact ceea ce am postat pana acum! Paratul plateste si pensie de intretinere conform sentintei de divort, grav este ca mama copiilor nu intelege si nu vrea sa intelega ca si paratul( fostul sot) are cam aceleasi drepturi parintesti chiar daca s-a desfacut casatoria si copiii i-au fost incredintati. Doamne fereste, dar faptul ca i-au fost incredintati copiii are toata raspunderea pentru faptele sale! Paratul este in Romania si nu are nicio posibilitate de a face mai mult decat a plati lunar pensia de intretinere la care a fost obligat de catre instanta!
tudorioan a scris:
Nu, este o altfel de cerere prin care reclamanta solicita ca instanta sa dispuna "modificarea modalitatii de a avea legaturi personale cu minorul in sensul celor ce vor fi aratate mai jos;".
Cred ca sunteti chemat in judecata in temeiul art. 44 din Codul familiei. Va sfatuiesc sa va angajati un aparator, in opinia mea apararea limitata la cele pe care le-ati spus este mult prea fragila. Asa cum v-a aratat si av. Rodica Ciobanu, chestiunea semnaturii se poate acoperi.
Poate ar fi indicat sa va sustineti drepturile invocand art. 33 si 38 din Legea nr. 277/2004 si sa formulati o cerere reconventionala in care sa sustineti ca reclamanta nu si-a indeplinit corect atributiile de intretinere, educare si crestere a copilului. O asemenea cerere era utila in cele 10 luni cat reclamanta a lipsit din tara si nu a fost langa copil. Dreptul dvs. de a avea legaturi personale cu copilul nu poate fi limitat. De asemenea, invocati interesul superior al copilului. Ce se intampla daca in timpul copilul se afla in strainatate mama acestuia sufera un accident grav care o pune in imposibilitatea de a avea grija de copil ? Chiar divortati, parintii au dreptul si obligatia de a supraveghea dezvoltarea si cresterea copilului. Nu puteti avea raspunderi fata de copil (de exemplu obligatia de contribui la cheltuielile de crestere si educare, obligatia de intretinere), fara drepturi parintesti.
Am inteles, dar daca reclamanta este in strainatate cum putea sa incheie si sa semneze cu avocatul sau din Romania un contract de asistenta juridica? Pe mine ma duce gandul la un soi de evaziune fiscala!
tudorioan a scris:
Ma indoiesc, 2007_rozi! Oricum, paratul are tot interesul sa se convinga daca exista si un asemenea contract!
Am inteles, dar daca reclamanta este in strainatate cum putea sa incheie si sa semneze cu avocatul sau din Romania un contract de asistenta juridica? Pe mine ma duce gandul la un soi de evaziune fiscala!
Un contract de asistenta judiciara se poate incheia si la distanta. Se trimite prin posta.... Vedeti vreo problema in acest caz? Eu NU. Mai ales daca contractul este semnat in original....