avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... dispozitiile art.133 alin.(2) Cod proc. civ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

dispozitiile art.133 alin.(2) Cod proc. civ

Reclamanta este in strainatate de 10 luni! Formuleaza o cerere de chemare in judecata, care este redactata in Romania, paratul primeste citatie acasa (termen de judecata 28 septembrie a.c.), cererea fiind "semnata" de reclamanta dar aceasta se afla in Belgia cand a fost depusa la instanta!
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 15:10, 30 August 2009
tudorioan a scris:

Nu, este o altfel de cerere prin care reclamanta solicita ca instanta sa dispuna "modificarea modalitatii de a avea legaturi personale cu minorul in sensul celor ce vor fi aratate mai jos;".

Cred ca sunteti chemat in judecata in temeiul art. 44 din Codul familiei. Va sfatuiesc sa va angajati un aparator, in opinia mea apararea limitata la cele pe care le-ati spus este mult prea fragila. Asa cum v-a aratat si av. Rodica Ciobanu, chestiunea semnaturii se poate acoperi.
Poate ar fi indicat sa va sustineti drepturile invocand art. 33 si 38 din Legea nr. 277/2004 si sa formulati o cerere reconventionala in care sa sustineti ca reclamanta nu si-a indeplinit corect atributiile de intretinere, educare si crestere a copilului. O asemenea cerere era utila in cele 10 luni cat reclamanta a lipsit din tara si nu a fost langa copil. Dreptul dvs. de a avea legaturi personale cu copilul nu poate fi limitat. De asemenea, invocati interesul superior al copilului. Ce se intampla daca in timpul copilul se afla in strainatate mama acestuia sufera un accident grav care o pune in imposibilitatea de a avea grija de copil ? Chiar divortati, parintii au dreptul si obligatia de a supraveghea dezvoltarea si cresterea copilului. Nu puteti avea raspunderi fata de copil (de exemplu obligatia de contribui la cheltuielile de crestere si educare, obligatia de intretinere), fara drepturi parintesti.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 August 2009
Gabriel Stelea, Avocat
Gabriel S a scris:

tudorioan a scris:

Nu, este o altfel de cerere prin care reclamanta solicita ca instanta sa dispuna "modificarea modalitatii de a avea legaturi personale cu minorul in sensul celor ce vor fi aratate mai jos;".

Cred ca sunteti chemat in judecata in temeiul art. 44 din Codul familiei. Va sfatuiesc sa va angajati un aparator, in opinia mea apararea limitata la cele pe care le-ati spus este mult prea fragila. Asa cum v-a aratat si av. Rodica Ciobanu, chestiunea semnaturii se poate acoperi.
Poate ar fi indicat sa va sustineti drepturile invocand art. 33 si 38 din Legea nr. 277/2004 si sa formulati o cerere reconventionala in care sa sustineti ca reclamanta nu si-a indeplinit corect atributiile de intretinere, educare si crestere a copilului. O asemenea cerere era utila in cele 10 luni cat reclamanta a lipsit din tara si nu a fost langa copil. Dreptul dvs. de a avea legaturi personale cu copilul nu poate fi limitat. De asemenea, invocati interesul superior al copilului. Ce se intampla daca in timpul copilul se afla in strainatate mama acestuia sufera un accident grav care o pune in imposibilitatea de a avea grija de copil ? Chiar divortati, parintii au dreptul si obligatia de a supraveghea dezvoltarea si cresterea copilului. Nu puteti avea raspunderi fata de copil (de exemplu obligatia de contribui la cheltuielile de crestere si educare, obligatia de intretinere), fara drepturi parintesti.
Domnule avocat, minorii au fost incredintati spre crestere si educare fostei sotii, dupa desfacerea casatoriei in noiembrie 2008! Exista deja un dosar de cercetare penal in lucru, la organele judiciare avand ca obiect exact ceea ce am postat pana acum! Paratul plateste si pensie de intretinere conform sentintei de divort, grav este ca mama copiilor nu intelege si nu vrea sa intelega ca si paratul( fostul sot) are cam aceleasi drepturi parintesti chiar daca s-a desfacut casatoria si copiii i-au fost incredintati. Doamne fereste, dar faptul ca i-au fost incredintati copiii are toata raspunderea pentru faptele sale! Paratul este in Romania si nu are nicio posibilitate de a face mai mult decat a plati lunar pensia de intretinere la care a fost obligat de catre instanta!
tudorioan a scris:

Am inteles, dar daca reclamanta este in strainatate cum putea sa incheie si sa semneze cu avocatul sau din Romania un contract de asistenta juridica? Pe mine ma duce gandul la un soi de evaziune fiscala!

Un contract de asistenta judiciara se poate incheia si la distanta. Se trimite prin posta.... Vedeti vreo problema in acest caz? Eu NU. Mai ales daca contractul este semnat in original....
2007_rozi a scris:

tudorioan a scris:

Am inteles, dar daca reclamanta este in strainatate cum putea sa incheie si sa semneze cu avocatul sau din Romania un contract de asistenta juridica? Pe mine ma duce gandul la un soi de evaziune fiscala!
Ma indoiesc, 2007_rozi! Oricum, paratul are tot interesul sa se convinga daca exista si un asemenea contract!

Un contract de asistenta judiciara se poate incheia si la distanta. Se trimite prin posta.... Vedeti vreo problema in acest caz? Eu NU. Mai ales daca contractul este semnat in original....
Te indoiesti...dar se poate semna si astfel de contract. Te asigur eu.... am procedat astfel: am trimis contractul clientului, acesta l-a semnat si mi l-a returnat. Deci....care ar fi problema?...am un contract semnat, daca cineva il contesta nu va avea sorti de izbanda, de vreme ce este semantura in original pe el.

Alte discuții în legătură

Are fiica mea custodie totala asupra copiilor? valentina-petronela valentina-petronela in caz ca ar vrea sa ii ia in strainatate la ea ii trebuie semnatura tatalui? am vazut un articol de cod civil in hotarare 397 cc unde scrieca ,avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Sentinta de divort ankablede ankablede buna ziua , Cumnata mea a divortat de sotul ei , si acum e ingrijorata ca a ameninta-o ca vine si - i ia copii . Am sa pun si sentita de divort ca sa se vada ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului si schimbarea domiciliului minorului AlexandraLupu AlexandraLupu Buna dimineata, in urma cu cateva luni l-am chemat din nou pe tatal biologic al fetitei mele in instanta deorece nu aveam cum sa preiau legatura cu el si nici ... (vezi toată discuția)